Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Ljepota i znanost idu zajedno

L’Orealova akcija popularizacije znanosti u osnovnim školama.

Kozmetička kuća L’Oreal proslavila je svoj stoti rođendan pokretanjem projekta Dan znanosti s Udrugom Zlatni rez iz Rijeke. Projekt će se sastojati od izvođenja pokusa iz prirodnih znanosti u osnovnim školama, pri čemu će učenici starijih razreda i njihovi učitelji biti demonstratori, a mlađi učenici publika. Cilj je da djeca počnu voljeti i bolje razumijevati prirodne znanosti.

Na sam dan rođendana, bit će objavljen natječaj putem kojega će se odabrati deset škola sudionica projekta, a trajat će do 31. srpnja. Ovi zanimljivi znanstveni pokusi provoditi će se u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko- senjskoj županiji i to 10. studenog, na Svjetski dan znanosti za mir i razvoj.

Inače, L’Oreal će projekte slične ovome, njih ukupno 60, pokretati i u svojim drugim podružnicama diljem svijeta.

– Velika mi je čast predstavljati tvrtku koja cijelo stoljeće ugađa ženama i muškarcima inovacijama iz svojih laboratorija. Upravo su inovacije obilježile cijelo stoljeće naše kozmetičkog branda. Naš stoti rođendan odlučili smo proslaviti ulaganjem u zajednicu, znanje i edukaciju naše djece, kaže Phillippe Cornu, generalni direktor L’Oreal ADRIA.

Popularizacija znanosti

Dodao je i kako se nada da će ovim projektom demistificirati pojam znanosti te potaknuti dječju znatiželju i spremnost na avanturu, jer, bez hrabrosti, prihvaćanja izazova i želje da ljepota postane dostupna svima, danas ne bi bilo L’Oreala.

Riječka udruga Zlatni rez već ima iskustva u organizaciji festivala znanosti i radu s mladima. Osnovana je 2004. godine a njena misija je promicanje i ostvarivanje implementacije modernih obrazovnih standarda u hrvatski obrazovni sustav, posebno u područja znanosti i matematike. Stoga organiziraju razne seminare i radionice, razmjene studenata, potiču religijske obrazovne suradnje, sudjeluju u raspravama u reformi obrazovnog sustava i slično.

– Smatramo da ovako koncipirana projektna aktivnost, osim značaja u popularizaciji znanosti, njeguje i kvalitetu razvoja timskog rada kod nastavnika i učenika, te razvoj kulture pisanja projekta koja će postati sve značajnija u integracijama koje nam predhode, izjavila je predstavnica udruge Zlatni rez Rajka Jurdana-Šepić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.