Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Ljepota i znanost idu zajedno

L’Orealova akcija popularizacije znanosti u osnovnim školama.

Kozmetička kuća L’Oreal proslavila je svoj stoti rođendan pokretanjem projekta Dan znanosti s Udrugom Zlatni rez iz Rijeke. Projekt će se sastojati od izvođenja pokusa iz prirodnih znanosti u osnovnim školama, pri čemu će učenici starijih razreda i njihovi učitelji biti demonstratori, a mlađi učenici publika. Cilj je da djeca počnu voljeti i bolje razumijevati prirodne znanosti.

Na sam dan rođendana, bit će objavljen natječaj putem kojega će se odabrati deset škola sudionica projekta, a trajat će do 31. srpnja. Ovi zanimljivi znanstveni pokusi provoditi će se u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko- senjskoj županiji i to 10. studenog, na Svjetski dan znanosti za mir i razvoj.

Inače, L’Oreal će projekte slične ovome, njih ukupno 60, pokretati i u svojim drugim podružnicama diljem svijeta.

– Velika mi je čast predstavljati tvrtku koja cijelo stoljeće ugađa ženama i muškarcima inovacijama iz svojih laboratorija. Upravo su inovacije obilježile cijelo stoljeće naše kozmetičkog branda. Naš stoti rođendan odlučili smo proslaviti ulaganjem u zajednicu, znanje i edukaciju naše djece, kaže Phillippe Cornu, generalni direktor L’Oreal ADRIA.

Popularizacija znanosti

Dodao je i kako se nada da će ovim projektom demistificirati pojam znanosti te potaknuti dječju znatiželju i spremnost na avanturu, jer, bez hrabrosti, prihvaćanja izazova i želje da ljepota postane dostupna svima, danas ne bi bilo L’Oreala.

Riječka udruga Zlatni rez već ima iskustva u organizaciji festivala znanosti i radu s mladima. Osnovana je 2004. godine a njena misija je promicanje i ostvarivanje implementacije modernih obrazovnih standarda u hrvatski obrazovni sustav, posebno u područja znanosti i matematike. Stoga organiziraju razne seminare i radionice, razmjene studenata, potiču religijske obrazovne suradnje, sudjeluju u raspravama u reformi obrazovnog sustava i slično.

– Smatramo da ovako koncipirana projektna aktivnost, osim značaja u popularizaciji znanosti, njeguje i kvalitetu razvoja timskog rada kod nastavnika i učenika, te razvoj kulture pisanja projekta koja će postati sve značajnija u integracijama koje nam predhode, izjavila je predstavnica udruge Zlatni rez Rajka Jurdana-Šepić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Iznimno meka formula lako klizi po usnama otpuštajući duboko pigmentirane i čiste boje koja vaše usne stavlja u prvi plan!

Savjeti i preporuke

Med Contour Multipower je prava alternativna liposukcija.

Zanimljivosti

Izbor za Kraljicu Zagreba 2022. godine, održat će se u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a djevojke se jedva čekaju predstaviti publici i stručnom žiriju.

Darivanje

S.Oliver Feels Like Summer Women 2022. u gornjoj noti počinje ugodnim mirisom bergamota i iznenađuje posebnom voćnošću jabuke i mandarine s mirisnim dojmom koji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.