Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Ljepota i znanost idu zajedno

L’Orealova akcija popularizacije znanosti u osnovnim školama.

Kozmetička kuća L’Oreal proslavila je svoj stoti rođendan pokretanjem projekta Dan znanosti s Udrugom Zlatni rez iz Rijeke. Projekt će se sastojati od izvođenja pokusa iz prirodnih znanosti u osnovnim školama, pri čemu će učenici starijih razreda i njihovi učitelji biti demonstratori, a mlađi učenici publika. Cilj je da djeca počnu voljeti i bolje razumijevati prirodne znanosti.

Na sam dan rođendana, bit će objavljen natječaj putem kojega će se odabrati deset škola sudionica projekta, a trajat će do 31. srpnja. Ovi zanimljivi znanstveni pokusi provoditi će se u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko- senjskoj županiji i to 10. studenog, na Svjetski dan znanosti za mir i razvoj.

Inače, L’Oreal će projekte slične ovome, njih ukupno 60, pokretati i u svojim drugim podružnicama diljem svijeta.

– Velika mi je čast predstavljati tvrtku koja cijelo stoljeće ugađa ženama i muškarcima inovacijama iz svojih laboratorija. Upravo su inovacije obilježile cijelo stoljeće naše kozmetičkog branda. Naš stoti rođendan odlučili smo proslaviti ulaganjem u zajednicu, znanje i edukaciju naše djece, kaže Phillippe Cornu, generalni direktor L’Oreal ADRIA.

Popularizacija znanosti

Dodao je i kako se nada da će ovim projektom demistificirati pojam znanosti te potaknuti dječju znatiželju i spremnost na avanturu, jer, bez hrabrosti, prihvaćanja izazova i želje da ljepota postane dostupna svima, danas ne bi bilo L’Oreala.

Riječka udruga Zlatni rez već ima iskustva u organizaciji festivala znanosti i radu s mladima. Osnovana je 2004. godine a njena misija je promicanje i ostvarivanje implementacije modernih obrazovnih standarda u hrvatski obrazovni sustav, posebno u područja znanosti i matematike. Stoga organiziraju razne seminare i radionice, razmjene studenata, potiču religijske obrazovne suradnje, sudjeluju u raspravama u reformi obrazovnog sustava i slično.

– Smatramo da ovako koncipirana projektna aktivnost, osim značaja u popularizaciji znanosti, njeguje i kvalitetu razvoja timskog rada kod nastavnika i učenika, te razvoj kulture pisanja projekta koja će postati sve značajnija u integracijama koje nam predhode, izjavila je predstavnica udruge Zlatni rez Rajka Jurdana-Šepić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Skinity osigurava kombinaciju sastojaka za svaki tip kože zahvaljujući algoritmu koji u obzir uzima tip kože i način života te izračunava komponente i koncentracije...

Darivanje

A ima li što ljepše od poklona u kojemu će vama draga osoba uživati i posvetiti se sebi.

Beauty report

Gua sha kamen je idealan za tretiranje dubljih linija i bora na licu, vratu i dekolteu.

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske 2022. je Irena Jakičić.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.