Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Sunčana Seletković: Svaka žena može imati život koji zaslužuje

Sunčana Seletković i njena Budifitmam, strast prenesena drugima…

Sunčana Seletković, autorica priručnika “15 minuta dnevno do vitkog tijela”, po zanimanju je dipl. ekonomist, a po vokaciji fitness entuzijast i nutricionist.  U posljednjih 30 godina stekla je iscrpno iskustvo na području vježbanja i zdrave prehrane.

Kad bi nekome trebala reći Tko je Budifitmama, kako bi se opisala?

Budifitmama ima viziju da svaka žena može imati život koji zaslužuje, da se dobro osjeća, bude zadovoljna u svojoj koži uz puno samopouzdanja. Probleme skidanja kilograma nakon trudnoće   iskusila sam na vlastitoj koži i želim ženama pomoći svojim iskustvom i znanjem da sve to prođu s puno manje muke i  vremena i postanu najbolje verzije sebe.

Prije si se bavila drugačijim poslom, što te potaknulo na totalni životni „makeover“?

To je bila isključivo potreba za slobodom  i stvaranjem neke nove priče. Željela sam tu moju strast  prema fitnessu, koju njegujem već trideset godina, prenijeti i  drugim ženama.  Svoj život sam preokrenula iz temelja i s jednog sigurnog  i dobro plaćenog posla u korporaciji prešla u poduzetnice u 47 godini. Vjerovala sam u sebe, u svoju strast, a isto tako imala sam i podršku obitelji. Nije bilo jednostavno prve dvije godine, sve što sam zarađivala ulagala sam u razvoj firme. Iznenadila sam se velikim interesom za virtualno vježbanje i načinom na koji su žene prihvatile. Bile su oduševljene jer su konačno pronašle način da naprave nešto za sebe u kratkom vremenu (vježbanje traje max. 30 minuta), a da mogu vježbati u vlastitom domu. Majkama to je vrlo važno jer mogu to činiti uz svoje dijete.

Što Budifitmama nudi ženama i kome su namijenjeni vaši programi?

Nudi sustav treninga, prehrane i grupne podrške u skidanju kilograma i zdravom životu. Do sada sam imala dva jako uspješna programa, jedan 30-dnevni – Bikini izazov  i 90-dnevni – Budi FIT mama ABC.  Oba programa donijela su vježbačicama fantastične transformacije kojima se niti same nisu nadale. Programi su namijenjeni svim ženama koje žele krenuti prema zdravom životu i vitkom izgledu.

fotkagrupnovjezbanje

U programu su i bake, mlade mame od 20-ak godina, no među nama je i dosta poslovnih žena.  Svaki tjedan šaljem klijenticama video treninge koje vježbačice mogu odraditi bez problema kod kuće, no i kad su na službenom putu (danas svaki hotel ima wi-fi).  Svaki tjedan dobivaju dva velika i tri mala treninga. Vježba se sa težinom vlastitog tijela, a kasnije se dodaju vanjska opterećenja kao što su bučice, lopte i gume. Mjesečna cijena je 200 kn i smatram da je vrlo prihvatljiva za ono što vježbačice dobiju.

Možeš li nam opisati najnoviji program Fit Mama ABC, trajanje i sve ostalo što bi moglo zanimati naše čitateljice?

FIT mama ABC je program od 90 dana,  namijenjen početnicima u vježbanju i kao što sam naziv  kaže sastoji se od 3 faze. Prva faza je stjecanje kondicije i upoznavanje s vježbama, a druga i treća faza posvećene su „topljenju“ masnih naslaga i stvaranju mišića. U ovaj program mogu se uključiti i svi oni koji nikad nisu vježbali . Treninzi su osmišljeni na način da se povećava intenzitet iz tjedna u tjedan. Na neki način su i „polupersonalizirani“  jer se dobivaju i zasebne vježbe ako žena želi dotjerati  i definirati i određeni dio tijela. Radi se o ciljanim vježbama kao što su trbuh, noge, guza, ruke i ramena. Uz programe vježbanja i treninge, svaka vježbačica dobiva i 3 plana prehrane, za svaki mjesec po jedan, prema kalorijskom razredu kojem pripada.

Osim svega navedenoga, kao temelj cijelog programa tu je zatvorena FB grupa kao podrška svakog članici. U njoj se žene međusobno motiviraju, ohrabruju i međusobno podržavaju te dijele vlastita iskustva i recepte. Grupi odnosno vježbačicama na raspolaganju smo i ja i naša nutricionistica, a vježbačice i s naše strane dobivaju besplatne savjete.

Koliko je žena do sada prošlo vaše programe te koliko je trenutno žena uključeno u njih ?

Za svaki projekt otvara se nova FB grupa i kada program završi, sve vježbačice se prebacuju u osnovnu grupu BabiFITnjak u kojem je trenutno više od 400 žena. Nakon završenog programa i postignutih željenih rezultata sve žene ne ostaju u FB grupi pa se taj broj stalno mijenja. Ali generalno gledano, do sada je u mojim programima sudjelovalo oko 400 žena, no prodala sam i 1000 primjeraka moje autorske knjige koju žene isto tako koriste za vježbanje. Knjiga se zove 15 minuta dnevno do vitkog tijela, a u njoj se  na jednom mjestu mogu pronaći kompilacija savjeta za zdravo mršavljenje,  pet programa vježbanja kao i moja iskustva kojih sam se sama pridržavala tijekom mršavljenja.

Kakva je po vama perspektiva ovog načina vježbanja?

Mislim da je to budućnost.  Zbog ubrzanog načina života i sve manje vremena  takvo će vježbanje  postati nužna potreba velikog broja ljudi. Pozivam sve mame koje žele vježbati,  a ne znaju kako početi ili imaju neko pitanje o vježbanju ili mršavljenju neka mi se slobodno obrate mailom na: [email protected],  na FB: Budifitmama ili pogledaju  web stranicu http://budifitmama.hr/.

[box style=”0″]

Poklanjamo jedan priručnik “15 minuta dnevno do vitkog tijela”! 

A što trebate? Pošaljite nam mail na [email protected] :

  1. stavite naslov BUDIFIT
  2. dodajte svoje kontakt podatke
  3. lajkajte Facebook profil Budifitmama
  4. prijavite se na naš newsletter, ako niste
  5. lajkajte našu Facebook objavu i  profil

Sretno svima! Prijave primamo do 18. veljače, točno u podne.

Dobitnica: Olivera Katić.

[/box]

 

Ne propustite

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Budi fit

Kada bi postojala tableta koja bi imala isti učinak kao i tjelovježba, biste li je uzimali ili biste ipak odradili svoju dnevnu dozu rekreacije?...

Moj dom

IKEA predstavlja DAJLIEN, limitiranu kolekciju za vježbanje kod kuće s 19 svestranih proizvoda koji omogućuju ljudima da se više kreću u svakodnevnom životu te...

Budi fit

Na tu temu smo razgovarali i s našim fitness trenerom i promotorom zdravog života, Marijem Valentićem...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.