Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Ormar modnih osvježenja

Mladi i talentirani modni dizajneri na natjecanju Modni Ormar.

Modni ormar, jedino strukovno natjecanje u Hrvatskoj, popraćeno inozemnim stručnim žirijem, održat će se od 6.do 8.studenog u kazalištima Trešnja i Komedija u Zagrebu.

Natjecanje najtalentiranijih mladih dizajnera, koje će se četvrtu godinu zaredom održati pod pokroviteljstvom Hrvatske Gospodarske Komore, osmišljeno po uzoru na inozemne modne manifestacije MittelMode Gorizia i Royal Academy of Art iz Antwerpena. Već prepoznatljiva modna smotra ima cilj iznjedriti nova kreatorska imena te postati međunarodno poznata manifestacija koja bi, osim okupljanja stručnjaka iz cijeloga svijeta ujedno i Zagreb plasirala na svjetsku modnu kartu kao neizbježno modno odredište.

Namjera je organizatora također upoznati javnost s radom istaknutijih domaćih dizajnera koji redovno sudjeluju na svjetskim modnim manifestacijama, kao što su Goran Lelas, Saša Čimbur, Xsenia design, Igor Dobranić, Igor Galaš, I-gle, Andra Bistričić – St. Martins, London i Silvio Vujčić – Gorizia MittelMode.

Od mlađih generacija studenata koji tek privode kraju zagrebački studij mode posebno se ističu Maja i Petra Špoljar te Neven Mihić koji već dvije godine za redom osvajaju treće mjesto na svjetskoj razini, na međunarodnom natjecanju u dizajniranju uniformi za Chevrolet.

Sedmočlani inozemni modni žiri

Ovom projektu odazvali su se vrlo ugledni članovi žirija iz prestižnih svjetskih škola mode i dizajna.

Ove godine imati ćemo priliku vidjeti i mnoge popratne programe, izdvojimo izložbe modne fotografije i modnog make-upa, predstavljanje knjige vizažistice Marije Koprtle te radova studenata TTF-a iz različitih kolegija.

Tijekom godine u organizaciji Modnog Ormara, ističu organizatori na čelu s profesoricom TTF-a Ninom Režek – Wilson, osim natjecateljskog revijskog dijela i spomenutih brojnih predavanja i izložbi, održavati će se i tematske radionice na kojima će kao predavači gostovati ugledni modni dizajneri i stručnjaci za modu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.