Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Ormar modnih osvježenja

Mladi i talentirani modni dizajneri na natjecanju Modni Ormar.

Modni ormar, jedino strukovno natjecanje u Hrvatskoj, popraćeno inozemnim stručnim žirijem, održat će se od 6.do 8.studenog u kazalištima Trešnja i Komedija u Zagrebu.

Natjecanje najtalentiranijih mladih dizajnera, koje će se četvrtu godinu zaredom održati pod pokroviteljstvom Hrvatske Gospodarske Komore, osmišljeno po uzoru na inozemne modne manifestacije MittelMode Gorizia i Royal Academy of Art iz Antwerpena. Već prepoznatljiva modna smotra ima cilj iznjedriti nova kreatorska imena te postati međunarodno poznata manifestacija koja bi, osim okupljanja stručnjaka iz cijeloga svijeta ujedno i Zagreb plasirala na svjetsku modnu kartu kao neizbježno modno odredište.

Namjera je organizatora također upoznati javnost s radom istaknutijih domaćih dizajnera koji redovno sudjeluju na svjetskim modnim manifestacijama, kao što su Goran Lelas, Saša Čimbur, Xsenia design, Igor Dobranić, Igor Galaš, I-gle, Andra Bistričić – St. Martins, London i Silvio Vujčić – Gorizia MittelMode.

Od mlađih generacija studenata koji tek privode kraju zagrebački studij mode posebno se ističu Maja i Petra Špoljar te Neven Mihić koji već dvije godine za redom osvajaju treće mjesto na svjetskoj razini, na međunarodnom natjecanju u dizajniranju uniformi za Chevrolet.

Sedmočlani inozemni modni žiri

Ovom projektu odazvali su se vrlo ugledni članovi žirija iz prestižnih svjetskih škola mode i dizajna.

Ove godine imati ćemo priliku vidjeti i mnoge popratne programe, izdvojimo izložbe modne fotografije i modnog make-upa, predstavljanje knjige vizažistice Marije Koprtle te radova studenata TTF-a iz različitih kolegija.

Tijekom godine u organizaciji Modnog Ormara, ističu organizatori na čelu s profesoricom TTF-a Ninom Režek – Wilson, osim natjecateljskog revijskog dijela i spomenutih brojnih predavanja i izložbi, održavati će se i tematske radionice na kojima će kao predavači gostovati ugledni modni dizajneri i stručnjaci za modu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Zahvaljujući profesionalnom kozmetičkom priboru i vi možete imati savršene obrve u svakom trenutku.

Beauty report

Svima nam omiljeni Olival, godinama je prepoznatljiv po svom širokom spektru proizvoda za sunčanje, koji osim što učinkovito štite od UVA i UVB zračenja...

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Fashion report

Kanadski brend ALDO, poznat po kvalitetnim i udobnim proizvodima, lansirao je liniju održivih modela obuće i modnih dodataka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.