Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

A’marie za proljeće/ljeto 2010

"Easy to wear" koncept postignut je prozračnim materijalima.

U A'marie flagship dućanu u Gundulićevu 19, ovih je dana stigla kolekcija za proljeće-ljeto 2010. Kako Ana Marija Brkić Višnjić zamišlja nadolazeće nam toplije dane zrcali se u kampanji koju je dizajnerica nimalo slučajno smjestila u istovremeno pitom i divlji pejsaž Istre. Fluidnom drapiranju tkanina tako se suprostavlja naglašeni kontrast kolorita upotpunjenih modnim dodacima s elementima inoksa i kože.

“Easy-to-wear“ koncept postiže se prozračnim materijalima koji jamče osjećaj nesputanosti. Za tople dane najvažnija je upravo „lakoća nošenja“ po kojoj je A'marie već stekla poveći kult zaljubljenika. Prepoznatljive tkanine kao što je svila sada se pojavljuju u novim obradama poput one baršunaste teksture, koja slobodno pada i hladi tijelo, ili kože, koja skulpturalnom doradom evocira divljinu prirode.Puderaste nijanse, sada već zaštitni znak A'marie, u ovoj su kolekciji upotpunjene bijelom, pariški plavom, smaragdno zelenom i jarko žutom. Ideja koloristički bogatoga kolaža kakav vlada u prirodi nadahnula je dizajnericu da još jedanput kreira kolekciju od vječnih odjevnih predmeta koji svojom nenametljivom posebnošću ne podilaze trendovima.

A'marie filozofija slobode pokreta tijela ovom je prilikom projicirana upravo u unutrašnjost Istre koja je poslužila kao idealna kulisa za snimanje vizuala kolekcije pod fotografskom palicom Mladena Šarića. Asimetrični krojevi u kombinaciji s kontrukcijski zahtjevnim zahvatima dodatno su razigrani umetnutim žicama i idejom nošenja istoga odjevnog predmeta na više načina. Istraživanje formi u prirodi doživjelo je svoju kulminaciju kroz suradnju s kiparom Ivanom Josipom koji je uspješno prenio dizajneričinu viziju organske strukture stabla na unikatnu mini kožnu haljinu boje leda i modne dodatke.Narukvice i remenje intrigiraju svojim futurističkim i konceptualnim izričajem jer dizajnerica na njihovu metalnu površinu aplicira drapiranu kožu. Poseban šarm ogrlicama od poludragog kamenja pružaju velike svilene, žičane i kristalima ili kamenčićima nizane mašne.

Proljetno-ljetnu kolekciju tradicionalno prati uspješna suradnja s Ghetaldusom koji je s A'marie sunčanim i optičkim naočalama već krenuo osvajati i inozemna tržišta. U skladu s odjećom, modeli naočala A'marie by Ghetaldus pomno prate paletu boja dok se na samim naočalama posebno ističu površine koje simuliraju brušeno drvo.

Ideju suptilne divljine pejsaža dizajnerica je pretočila i u detalje kojima je oživjela interijer u Gundulićevoj ulici 19 i tako zaokružila svoju modnu priču, a od ovoga proljeća užitak kupovanja, uz individualnu podršku educiranog osoblja, u modnoj kući A'marie više nije samo estetski doživljaj, no neka to ostane iznenađenje…

 

Sportska linija A by A'marie nastavlja njegovati osnovnu ideju dizajnerice koja svoju životnu filozofiju uspješno prevodi u svakodnevno odijevanje začinjeno željom za relaksacijom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Nezadovoljstvo izgledom najgori je ubojica strasti.

Fashion report

Zimsku Shibesu kolekciju upotpunila je linija zimskih vodonepropusnih jakni koje, osim što štite od vjetra i kiša, pružaju i dodatnu zaštitu od snijega i...

Zanimljivosti

Online modna trgovina Answear poznata je po svojem nepogrešivom ukusu prilikom odabiranja brendova i modela koje će uvrstiti u svoju ponudu.

Obitelj

Kratkotrajan izlazak na snijeg koristan je za djecu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.