Abilia – istarska Gazela br.1

Gazela ili najbrže rastuća tvrtka Istre, Primorja i gorske Hrvatske po izboru medijske kuće Business.hr jest Abilia d.o.o iz Rovinja, sa stopom rasta od 798,06 posto. Slijede je Istradrvo iz Poreča sa 313,40 posto rasta prihoda te novigradski Dadić d.o.o. s rastom od 312,75 posto.

Abilia d.o.o. u sklopu Adris-grupe upravlja svim razvojnim projektima, investicijama i nekretninama te kompanije. U poduzeću je zaposleno dvadeset visokoobrazovanih ljudi, a u prošloj godini ostvarena dobit je šezdeset milijuna kuna.

Rukovoditelj za urbanizam i planiranje tvrtke Abilia Armando Vičić kaže da je za uspješno poslovanje potrebno povjerenje u ljude i ozbiljnost pristupanja poslu. Ističe da se ekonomske krize ne boje jer krajem godine matična tvrtka kreće u nove investicijske zahvate pod rukovodstvom Abilije. Između ostalog, počet će graditi hotel sa pet zvjezdica u Rovinju, uz još neke razvojne projekte u turizmu.

Uspjeh na domaćem tržištu

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina kaže kako je njegova županija po BDP-u uz Istru i Grad Zagreb iznad prosjeka države. O problemima u brodogradnji kaže:

– Brodogradnja je u teškoćama i očekujem odgovorno oponašanje države. To je bitka koju moramo dobiti.

Čestitao je dobitnicima Gazela, a smatra da tajna njihova poslovnog uspjeha u tome što djeluju isključivo na domaćem tržištu, jer, dodaje Komadina, kriza najviše pogađa izvoznike.

Čak 1900 u konkurenciji

– U Hrvatskoj je za titulu Gazela u nekoliko regija i za titulu Super Gazela prijavljeno više od 1900 tvrtki, što u okolnostima ekonomske krize smatram velikim uspjehom – izjavila je glavna urednica lista Business.hr Silvana Menđušić.

Osim u Opatiji, održan je izbor za gazelu istočne Hrvatske i Slavonije u Požegi, a slijedi izbor južne Hrvatske i Dalmacije u Zadru 22. listopada.

Deset najuspješnijih tvrtki Istre, Primorja i gorske Hrvatske:

1. ABILIA d.o.o. iz Rovinja sa stopom rasta od 798,06 posto
2. ISTRADRVO iz Poreča sa stopom rasta od 313,40 posto
3. DADIĆ d.o.o. iz Novigrada sa stopom rasta od 312,75 posto
4. GRADER d.o.o. iz Matulja sa stopom rasta od 226,91 posto
5. OCTOPUS RIJEKA d.o.o. iz Rijeke sa stopom rasta od 208,82 posto
6. STANIŠIĆ d.o.o. iz Kornića sa stopom rasta od 201,59 posto
7. NEVEN PLAST iz Ličkog Osika sa stopom rasta od 177,47 posto
8. STOMATOLOŠKA POLIKLINIKA RIDENT iz Rijeke sa stopom rasta od 159,17 posto
9. MONTCOMMERCE d.o.o. iz Bakra sa stopom rasta od 146,34 posto
10. AR-INŽENJERING d.o.o. iz Rovinja sa stopom rasta od 140,03 posto.

Što je Gazela, objašnjava Silvana Menđušić, urednica Business.hrArmando Vičić o investicijama Adris Grupe, vlasnika Abilie

Župan Zlatko Komadina o uspjehu malih i srednjih tvrtki

Marinko Dadić, vlasnik tvrtke Dadić d.o.o. o svom uspjehu