Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Adidas kroz povijest Olimpijskih igara

Najveći sportaši svih vremena osvajali su zlatna odličja u Adidas tenisicama.

Priča jednog od najpoznatijih sportskih brandova odjeće i obuće, Adidasa, počinje davne 1920., kada je Adi Dassler, Nijemac iz gradića Herzogenauracha, u maloj praonici svojih roditelja napravio svoju prvu tenisicu. Nedugo nakon toga, njegove modele počeli su nositi vrhunski sportaši na najpoznatijem sportskom natjecanju, Olimpijskim igrama. Prva je bila njemačka atletičarka Lina Radke koja je na OI u Amsterdamu 1928. godine osvojila zlatnu medalju na 800 metara.

U Adidasovim tenisicama neki od najvećih sportaša svih vremena, kao što su Jesse Owens, Cassius Clay, Nadia Comaneci, Steffi Graf i Haile Gebrselassie, osvajali su brojna zlatna odličja i stvarali olimpijsku povijest.

Mladi američki atletičar James Cleveland "Jesse" Owens u Berlinu 1936. doslovno je pomeo konkurenciju i osvojio čak četiri zlatne medalje.Češka "lokomotiva" Emil Zátopek, noseći ove lagane tenisice u Londonu 1948., osvojio je zlato na 10.000 metara i srebro na 5.000 metara. Te godine Adidas je registriran kao brand s tri trake po kojima je poznat i danas.U Rimu 1960. osamnaestogodišnji Cassius Clay  iz Kentuckyja osvojio je zlatnu medalju u boksu. Kasnije je postao svjetski poznat pod imenom Muhammad Ali."Čista desetka", petnaestogodišnja Nadia Comaneci oduševila je svijet gimnastike 1976. u Montrealu.Slavni preponaš Edwin Moses osvojio je zlatnu medalju na 400 metara 1984. u Los Angelesu. Bila je to čak 259. medalja koju su olimpijski sportaši osvojili noseći Adidas tenisice.Legenda bijelog sporta, Njemica Steffi Graf bila je 1988. u Seoulu najbolja tenisačica. U finalu je u ovim tenisicama pobijedila jednu drugu legendu, Gabrielu Sabatini.1992. u Barceloni, Javier Sotomayor osvojio je zlato u disciplini skok u vis, a u tome mu je zasigurno pomogla tenisica napredne tehnologije, laganija i udobnija nego ikad.1996. u Atlanti, Etiopljanin Haile Gebrselassie osvojio je zlato na 10.000 metara čime je postao jedan od najboljih atletičara svih vremena.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Tenisice su obuća koja je bezvremenska, svestrana i vrlo cool, a ovogodišnji proljetni outfiti traže baš takvu obuću.

Fashion report

Prve kolekcije obuće za proljeće i ljeto 2023. vjesnici su trendova koji će ove godine dominirati obućom.

Fashion report

Jenna Ortega je definitivno nova modna ikona i nova heroina generacije Z.

Zanimljivosti

Boris Hanžeković memorijal - WA Continental Tour Gold miting ove godine donosi čak tri dana vrhunske atletike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.