Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Aduti u potrazi za poslom

Za novi posao zahvalite bivšem poslodavcu.

Samopouzdanje proizlazi iz znanja i iskustva, a upravo su to naši glavni aduti kada tragamo za novim ili boljim poslom, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 1.000 ispitanika.

Većina ispitanika (34%) vjeruje da im je dosadašnje radno iskustvo najveća prednost prilikom traženja ili promjene posla. "Više različitih poslodavaca s različitim zahtjevima radnog mjesta temelj su bogatog radnog iskustva", smatra jedan od ispitanika, a drugi dodaje: "Nekim stvarima jednostavno treba vremena, ne nauči se sve na fakultetu". Polovica ispitanika s ponosom ističe da imaju više od 10 godina radnog iskustva, a neki napominju kako im bogato radno iskustvo kompenzira nedostatak "neke pametne škole".Za 24% ispitanika glavni adut u potrazi za poslom je stručnost. "Nije toliko nekad bitna ni struka koliko volja i želja da se nauči posao kojeg ćeš obavljati i s guštom raditi te težiti rezultatima", otkriva svoj recept jedan od ispitanika. Profesionalnost, poštenje, motiviranost i želja za postizanjem najboljih rezultata kvalitete su koje čovjeka čine stručnim u obavljanju posla, smatraju ispitanici. Podjednako su važni i kreativnost, jaka vizija, pozitivnost te komunikativnost.Petina ispitanika (21%) koji imaju visok stupanj obrazovanja upravo su taj kriterij istaknuli ključnim prilikom traženja ili promjene posla. Ipak, kod ovih ispitanika primjećuje se određena količina nezadovoljstva, koja je posljedica mišljenja da se visoko obrazovanje ne cijeni dovoljno prilikom traženja posla.Specifične vještine, kao što su strani jezici i informatička pismenost, 14% ispitanika smatra svojom prednošću. U specifične vještine ispitanici ubrajaju i stjecanje certifikata (npr. certifikat iz evaluacije projekata), kontinuirano usavršavanje te iskustvo rada u području upravljanja ljudskim potencijalima.

Najmanje je ispitanika koji kao adute navode mogućnost dobivanja posla pomoću veze, fizički izgled ili neke druge osobine (7%).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

S ljubavlju, Pamela otkriva nam sasvim novu stranu Pamele, pravu istinu o njezinom životu i karijeri dajući cjeloviti prikaz svog života bez uljepšavanja.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.