Afera

Lee Child, pravim imenom Jim Grant, napisao je 15-ak knjiga o bivšem vojnom policajcu koji luta SAD-om i bori se protiv organiziranog kriminala i zavjera, a koje ruše sve rekorde prodaje (50 milijuna prodanih primjeraka) i prevedene su na više od četrdeset jezika. Pisati je počeo 1995. nakon karijere prezentacijskog direktora TV kuće Granada, a nedavno je postao prvi britanski pisac koji je prodao milijun e-knjiga za elektronički uređaj za čitanje Amazon Kindle. Njegov roman 61 sat, osvojio je nagradu za triler godine na Festivalu kriminalističke proze u Harrogateu (2011.), a prema romanu Jedan hitac filmski studio Paramount Pictures snima budući hollywoodski hit s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

Sve počinje negdje. Za elitnog vojnog policajca Jacka Reachera to mjesto je Carter Crossing, Mississippi, godine 1997. Usamljena željeznička pruga. Mjesto zločina. Prikrivanje. Lijepa mlada žena pronađena je mrtva, a dokazi ukazuju na jednog od vojnika iz obližnje baze. No taj vojnik ima moćne prijatelje u Washingtonu. Reacher je poslan na tajni zadatak – kako bi saznao sve što može, a zatim nestao. No kad stigne u Carter Crossing, otkriva podatke koje nitko nije očekivao i istraga se otima kontroli.

OSVOJI KNJIGU

Znanje vam poklanja knjigu Afera autora Lee Childa.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom AFERA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koje je pravo ime autora Lee Childa?

Vaše prijave primamo do 5. rujna 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika. 
Dobitnica knjige je Ana Fuček, čestitamo!