Ah, ta G.

U novom broju Tehnopolisa krenuli su tragom te znanstvene teorije i razgovarali s Adamom Ostrzenskim koji tvrdi da G-točka postoji.

Godinama, zapravo stoljećima, famozna G-točka bila je i ostala, a tako će zasigurno biti i u budućnosti, predmet žestoke rasprave, dilema, kontroverzija, nesuglasica znanstvenika i stručnjaka za seksualne odnose. Koliko god nevjerojatno zvučalo, uza sva čuda tehnologije još postoji neistraženi dio ljudskog organizma. A najnovije istraživanje kaže da g-točka postoji.

'' Da, G-točka nova je anatomska struktura'' – rezolutan je profesor Adam Ostrzenski, direktor Instituta za ginekologiju na Floridi, u intervju za Tehnopolis, Liderov mjesečnik za znanost, inovacije i tehnologiju. Svojem otkriću dao je milimetarski precizno određenu poziciju na ženskom tijelu. Njegovo otkriće popraćeno je kako oduševljenjem tako i kritikom znanstvene zajednice.

'' Do sada su se pojavile tri skupine: znanstvenici koji su s oduševljenjem prihvatili novo otkriće, oni koji imaju popis onoga što bi željeli dobiti iz te studije te znanstvenici koji ili negativno ili pozitivno komentiraju da bi bili citirani u znanstvenim medicinskim časopisima ili medijima'' – odgovora na pitanje o reakciji kolega znanstvenika nakon što je predstavio rezultate istraživanja.

Cjelovit intervju te odgovore na pitanja o motivu istraživanja, kako ga je i na kome provodio te koji mu je novi zadatak pročitajte u novom broju Tehnopolisa. Uz intervju istražili smo i što hrvatski znanstvenici misle o njegovom pronalasku.

Više o ostalim temama u Tehnopolisu, mjesečniku za znanost, inovacije i tehnologiju koji izlazi uz poslovni tjednik Lider pročitajte ovdje.