Ah… ti čudni tretmani protiv celulita

tretmani protiv celulita

Vjerojatno nas baš sve nakon blagdanskog obilja uhvati panika pri pogledu u zrcalo. Upravo nam se tada celulit učini 10 puta izraženiji nego što možda i jest. Dok nam se retuširane zvijezde smiješe s naslovnica i tv reklama, iako dobro znamo čuda Photoshopa nikako se pomiriti s činjenicom da oko 90% odraslih žena ima isto što i mi – celulit!

Naš najbolji prijatelj Google, ponudio nam je 4 jednostavna lijeka. Tretmani protiv celulita ponekad su neobični, a ponekad i banalni. Vrijedi li ih isprobati?

1. Krastavci

Hidratiziraju kožu i bogati su vitaminima. Vjerujemo da to već svi znamo, što je posve dovoljan razlog da ih volimo. Stavite diretno na kožu kriške krastavca. Fitokemikalije će zategnuti kolagen u koži i učvrstiti je.

2. Kava

Tko još nije čuo za piling kavom? Kofein proširuje krvne žile, a one opet zatežu vanjsko tkivo kože. Kava omogućuje tijelu otpuštanje toksina i ubrzava topljenje masti. Izrada vlastitog pilinga od kave vrlo je jednostavana. Zocu, koji smo i onako mislili baciti, dodajte neko od svojih omiljenih ulja, poput maslinova ili bademova i to je to!

3. Alge

Talasoterapija je francuski tretman za njegu kože njegu kože koji uključuje primjenu tople vode i alge na koži, bilo u obliku kupke ili zamatanjem u “foliju.” Alge sadrže veliku količinu joda, što povećava funkciju štitnjače i protoka krvi, i opet djeluje na smanjenje celulita.

4. Želatina

Konzumiranje želatine, koja nije pakirana sa šećerom, nevjerojatno je učinkovito u povećanju proizvodnje kolagena. Želatina u prahu može se naći u bilo kojem dućanu zdrave hrane, ali i u većini ostalih. Potrebno je samo dodati želatinu omiljenom napitku, jednom dnevno. Pomoći će kod nedostata koagena koji je djelomični krivac za nastanak celulita.

Foto: www.pixabay.com