Aikido rješava poslovne izazove

San svakoga čovjeka koji teži ravnoteži je što prisebnije donositi odluke i realno razmišljati o novim izazovima. Aikido nas nastoji dovesti u stanje smirenosti.
Upravo načela aikida mogu pomoći u prevladavanju stranputica u svakodnevnom poslovnom okruženju.

Razvijajte Ki (energiju)

Po aikido načelima, središte vašega tijela (ki točka) je fizičko mjesto gdje izviru energija i ravnoteža. Ona je također i izvor uma.

Razvijajte mentalnu energiju. Često to podcjenjujemo, no discipliniranost koju ulažemo u razvoj mentalne energije dio je načela mnogobrojnih borilačkih vještina.

Ostanite smireni, jer osobe koje to uspijevaju zapravo pokazuju svoju mentalnu snagu.

Odlučite se za logične pozicije

Uz mnogo obveza ima i mnogo "neodoljivih" misli. Sve su to prijetnje koje možete uočiti samo vi, ali to su ionako vaši izazovi. Usredotočite se na prioritetni problem jer tako možete nadzirati cjelokupnu situaciju.

Kretati se treba što više i češće

Dobro znate kako je iznimno važno biti u pokretu pa to primijenite i u svojemu poslovnom okruženju. To bi značilo da morate krenuti naprijed, biti u pokretu i težiti napretku ili kako bi to rekli majstori aikida – stalno tražiti bolju poziciju snage.

Kako biti spreman

Suparnici su stalno oko nas i oni napadaju. Zar to ne osjećate? Ono što morate učiniti jest držati suparnika na dostatnoj udaljenosti. Ono što nije ugodno je to što stalno morate razmišljati o nastupu svojega suparnika. Budite informirani i širite vidike, koristit će vam.

Suprotstavite se poslovnim izazovima. U aikidu postoje mnogobrojne tehnike usmjeravanja vlastitih aktivnosti i postizanja životnoga sklada. Iako je posao tek jedan među važnim životnim opredjeljenjima, učinite sve kako bi vam na poslu bilo ugodno. Na poslu već koristite svoj um, uz aikido ćete uskladiti tijelo i psihu.