Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Ako izgorite na suncu, ne radite ovo!

U slučaju da izgorite na suncu, ovo nikada ne smijete napraviti.

Iako znamo koliko je bitno mazati se kremama sa zaštitnim faktorom, nekad se jednostavno dogodi da izgorimo, ma koliko pazili. U slučaju da izgorite na suncu, ovo nikada ne smijete napraviti.

Nemojte nositi usku odjeću

Nakon opeklina morate pustiti kožu da diše. Nikako ne smijete nositi odjeću koja vas steže jer se tijelo u tom trenutku pokušava oporaviti od traume i malo zraka i prostora mu je potrebn, kaže dr. Shereene Idriss, piše The Healthy.com, prenosi Ordinacija.

Vaša koža sama se obnavlja i obavezno nosite odjeću koja se ne lijepi za nju.

Nemojte koristiti vazelin s aloe verom

Gel koji se nalazi u ovoj sočnoj biljci se godinama koristi za razne bolesti, od probavnih problema do bubrežnih infekcija.

Aloe vera ima protuupalna svojstva i dobra je za kožu nakon sunčanja ili za opekline. Ali kako se često dodaju i neki drugi sastojci pazite da koristite preprata 100 posto aloa jer dodaci mogu samo iritirati kožu.

Ne preskačite piti vodu

Voda je uvijek važna a posebno u ovakvim trenucima. Kako će opekline i uzrokovati bol, ali i povući svu vodu iz organizma prema koži, morate piti jako puno vode. Liječnica napominje da osim vode možete koristiti bilo kakvu tekućinu samo ne zaboravite na nju.

Ne prekrivajte opekline puderom

Ovo je stvar koju nikako nemojte raditi jer koža mora disati. Uz to, na spužvicama za šminku se često nalazi tona prljavštine pa se i povećava šansa da će doći do infekcije.

Nemojte guliti kožu

Koža koja se odvaja može biti i znak nečeg ozbiljnijeg, ali ako ste proveli previše sati na suncu, vjerojatno je kao posljedica došlo do guljenja i ne morate paničariti. Koža će se oporaviti, a i samo guljenje je proces oporavka. Ono što morate napraviti je dopustiti koži da se sama guli, nemojte to raditi sami.

suncanje

Ne koristite kremu koja sadrži alkohol

Kada nanosite kremu ili aloe veru za opekline, pazite da u sebi ne sadrži alkohol jer će on uništiti prirodna ulja kože.

Ne koristite kremu sa zaštitnim faktorom koja sadrži kemikalije

Kad god se izlažete suncu morate koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Ono na što morate pripaziti jest da nema kemikalija koje će iritirati kožu.

Više

Darivanje

Ginza Eau de Parfum Murasaki, miris koji spaja snagu i ženstvenost u polisenzornom iskustvu, od dizajna bočice do izražaja mirisa, uz blistavu Murasaki ljubičastu...

Beauty report

Fantastične novosti iz svijeta kozmetike – na hrvatsko tržište stiže brend koji izlazi iz laboratorija poznate nam Skintegre!

Darivanje

Prirodni sastojci, briga za okoliš i ljubav prema njezi lica - to je francuska kozmetika Clarins

Duh i tijelo

Nije prirodno i nije normalno da roditelj izgubi dijete. To je Kategorija bez naziva… Najgora stvar što čovjek može doživjeti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.