Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Ali Hazelwood: Ljubavna hipoteza

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je dana objavljen i na hrvatskome jeziku u izdanju nakladničke kuće Sonatina.

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je dana objavljen i na hrvatskome jeziku u izdanju nakladničke kuće Sonatina.

Na prvi pogled riječ je o klasičnoj, prepoznatljivoj priči u kojoj početno neprijateljstvo glavnih junaka prerasta u ljubav. No Ljubavna hipoteza romantična je komedija koja čitatelju nudi slojevitost štiva koja nadilazi okvire žanra.

Olive Smith mlada je znanstvenica, doktorandica na prestižnom Sveučilištu Stanford, čiji su životni ciljevi visoka znanstvena postignuća. U ljubav, nešto što se ne može precizno mjeriti ni kontrolirati, baš i ne vjeruje. Štoviše, o toj „nesretnoj“ dimenziji ljudskog življenja ima određenih hipoteza. No kada upozna dr. Adama Carlsena, strogog i nepristupačnog profesora sa svog Odsjeka, jedna po jedna njezina hipoteza pada u vodu.

Kroz simpatičnu i duhovitu priču, autorica, koja je i sama neuroznanstvenica, dotaknula se ozbiljnijih tema kao što su položaj žene u znanosti i općenito u društvu te koliko je akademsko okruženje i put do vrhunskih znanstvenih rezultata katkad, ako ne i uvijek, posut trnjem, i da na kraju tog puta ne čekaju samo zvijezde već i možda novo trnje – uostalom, roman započinje onom slavnom, a ipak izmijenjenom latinskom izrekom – Per aspera ad aspera. Upravo je stoga Ljubavna hipoteza čitateljima ponudila dašak nečega novoga u moru romantičnih komedija, što je prema riječima slavne Christine Lauren „spoj duboko inteligentnoga i čarobno eskapističkoga“, te osvojila brojnu publiku diljem svijeta.

U ovome zabavnom, a opet nadasve pametnom štivu, hrvatski će čitatelji moći uživati u izvanrednom prijevodu Nevene Erak Camaj.

Roman je dostupan u svim većim knjižarama diljem zemlje i na webshopu www.sonatina.hr.

Ali Hazelwood je neuroznanstvenica, a u slobodno vrijeme piše romantične komedije. Glavne junakinje njezinih romana pripadnice su, baš kao i ona, znanstvene zajednice, pa se Hazelwood kroz primarno ljubavnu fabulu dotiče i svih izazova s kojima se suočavaju žene u znanosti i suvremenom društvu općenito. Hazelwood je rođena u Italiji, no obrazovanje ju je odvelo u Njemačku i Japan, a naposljetku se preselila u Sjedinjene Američke Države radi stjecanja doktorata iz područja neuroznanosti. Radi kao profesorica, a uz romantične komedije, koje piše iz hobija, objavljuje i recenzirane znanstvene članke o mozgu za koje kaže da “nisu toliko zanimljivi niti uvijek završavaju sretno kao njezini ljubavni romani”.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 22. srpnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Andreja Merćep.

4 komentara

4 Comments

 1. Tamara Franjević

  13.07.2022. at 10:16

  #shehr

 2. VedranaMajer

  13.07.2022. at 14:03

  #shehr

 3. martinazd88

  13.07.2022. at 14:08

  #shehr

 4. Carmen

  14.07.2022. at 20:47

  #shehr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Kad sam imala nešto manje od 40, sama sebi sam dala „zadatak“ da ću do 40 i neke naći partnera.

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Život u dvoje

Ova aplikacija namijenjena je svima koji žive katoličku vjeru, nemaju sklopljen sakrament ženidbe, te žele hodanje sa svrhom koje vodi u sakrament braka.

Suncokreti na oblacima

Često sam plivala kroz život uzvodno što je samo po sebi bilo vrlo teško, mučno, naporno i iscrpljujuće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.