Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Celebrity

Alicia Silverstone opet šokira svojim roditeljstvom

Glumica žvače hranu svojem djetetu

Alicia Silverstone poznata je po neobičnom odgoju svog trogodišnjeg sina Bear Blu-a, kojemu žvače hranu prije no što je sam počne jesti, a sada je šokirala javnost s nekonvencionalnim roditeljskim metodama koje je skupila u svojoj novoj knjizi podugačkog naziva ‘The Kind Mama: A Simple Guide to Supercharged Fertility, a Radiant Pregnancy, a Sweeter Birth, and a Healthier, More Beautiful Beginning’.

U svojoj knjizi o plodnosti, trudnoći i roditeljstvu Alicia navodi savjete koji su potpuno neprimjenjivi za samohrane ili zaposlene roditelje s ograničenim budžetom što je izazvalo mnogo negativnih komentara na spomenutu literaturu.

Alicia tako predlaže da se prilikom 40 dana mirovanja poslije poroda unajmi čistačica, ali i netko tko će kuhati, s time da to ne mora biti otmjeni privatni kuhar već netko tko kuha iz zabave i tko će pratiti recepte iz njezine knjige.

Kada je riječ o dojenju poznata glumica tvrdi: ‘Majčino mlijeko je najčišći iskaz majčine ljubavi prema djetetu. Sve imamo cice s razlogom – kako bi hranile našu djecu!’

beba kralj

Majke koje ne mogu dojiti ili imaju poteškoća pri tome ne mogu dijeliti radost tog poglavlja kao ni žene koje su se podvrgnule umjetnoj oplodnji ili su na nekoj vrsti hormonalne terapije. U sljedećem pak poglavlju Alicia tvrdi kako je zatrudnjeti vrlo jednostavno: ‘Samo jedite kvalitetno, budite zdravi, ostavite se planiranja i pokušavanja i pustite neka sve ide svojim tokom. Nema boljeg načina za napraviti dijete od prekrasnog, osjećajnog seksa.’

Alicia Silverstone predlaže trudnicama da iz svoje prehrane izbace meso, mliječne proizvode i prerađenu hranu jer ‘dovlače otrovni mulj u bebinu kuću’, iako jaja, krto meso i jogurt sadrže dosta nutrijenata koji ih čine zdravima prilikom trudnoće.

Američka glumica pobornica je i metode ‘beba bez pelene od rođenja’ s kojom roditelji moraju konstantno pratiti bebine signale, grimase i njezin tjelesni ritam kako bi mogli predvidjeti kada će obaviti nuždu. Po njezinom mišljenju, tom se metodom dijete brže i lakše nauči obavljati je u kahlici. Ipak neki liječnici kažu da se tom metodom može potaknuti zatvor i infekcije mokraćnog sustava.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Obitelj

Prečesto roditelji podcjenjuju moć utjecaja koju oni sami imaju na dijete i njegove navike

Savjeti stručnjaka

U društvu u kojem milijuni ljudi imaju želju postati roditelji, razumijevanje i rješavanje problema neplodnosti postalo je ključno.

Savjeti stručnjaka

Važnost IVF liječenja je neprocjenjiva ako znamo da je učestalost neplodnosti u neprestanom porastu; danas je 15 do 17 % parova neplodno, a predviđa...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.