Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravlje

Alkohol za jači imunitet

Korisna informacija za zdravlje u blagdansko vrijeme

Ako ste ovih dana popili koju čašicu više nemate razloga za strah. Nova studija je pokazala da umjereno konzumiranje alkohola može ojačati imunitet i učiniti cjepiva učinkovitijima, točnije povećati sposobnost tijela da se bori protiv infekcija.

‘Kod prosječnih osoba, čaša vina uz večeru, čini se, poboljšava zdravlje i pogotovo stanje kardiovaskularnog sustava, a sad tome možemo dodati i imunološki sustav‘, naglasio je autor studije, profesor Ilhem Messaoudi.

Znanstvenici se nadaju da će ova studija pomoći u povećanju učinkovitosti cjepiva i dovesti do boljeg razumijevanja načina rada imunološkog sustava.

cepRanije studije su već potvrdile da je umjerena konzumacija alkohola povezana s nižom stopom smrtnosti. Međutim, ovo je prvi put da je neka studija pokazala kako svjesno umjereno konzumiranje alkohola može pojačati imunološku reakciju na cjepivo.

Studija je provedena među životinjama koje su znanstvenici prvo cijepili, a zatim su im omogućili pristup alkoholu. One koje su ga konzumirale umjereno pokazale su pojačanu reakciju na cjepivo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Zdravstveni karton

Specifična forma arabinoksilana u BioBranu omogućava brzu apsorpciju i stimulaciju imunoloških stanica i to prije svega NK stanica, ali i T i B limfocita...

Zdravstveni karton

Crni kim bogat je bjelančevinama, antioksidansima, vitaminima (B1, B2, B3) te brojnim mineralima, poput cinka, bakra, fosfora, željeza i kalcija.

Savjeti stručnjaka

Novija znanstvena otkrića pokazuju da djeca koja često boluju od upale krajnika, kao i ona koja pate od ponavljajućih infekcija srednjeg uha, imaju manji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.