Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravlje

Alkohol za jači imunitet

Korisna informacija za zdravlje u blagdansko vrijeme

Ako ste ovih dana popili koju čašicu više nemate razloga za strah. Nova studija je pokazala da umjereno konzumiranje alkohola može ojačati imunitet i učiniti cjepiva učinkovitijima, točnije povećati sposobnost tijela da se bori protiv infekcija.

‘Kod prosječnih osoba, čaša vina uz večeru, čini se, poboljšava zdravlje i pogotovo stanje kardiovaskularnog sustava, a sad tome možemo dodati i imunološki sustav‘, naglasio je autor studije, profesor Ilhem Messaoudi.

Znanstvenici se nadaju da će ova studija pomoći u povećanju učinkovitosti cjepiva i dovesti do boljeg razumijevanja načina rada imunološkog sustava.

cepRanije studije su već potvrdile da je umjerena konzumacija alkohola povezana s nižom stopom smrtnosti. Međutim, ovo je prvi put da je neka studija pokazala kako svjesno umjereno konzumiranje alkohola može pojačati imunološku reakciju na cjepivo.

Studija je provedena među životinjama koje su znanstvenici prvo cijepili, a zatim su im omogućili pristup alkoholu. One koje su ga konzumirale umjereno pokazale su pojačanu reakciju na cjepivo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Beauty report

Cilj je informirati potrošače o proizvodima koje koriste kako bi se suzbilo kolanje netočnih informacija.

Putovanja

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Beauty report

Alkohol ubrzava starenje, dehidrira kožu i djeluje kao diuretik, što uzrokuje podočnjake i natečenost lica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.