Ambasadorice ženskog poduzetništva

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore predstavljen je projekt "EnterpreneurSHEp Croatia“ – Europska mreža žena ambasadorica poduzetnica. "Riječ je o projektu čiji je cilj poticanje žena na započinjanje poduzetničke djelatnosti i osnivanje vlastite tvrtke te podizanje svijesti o poduzetništvu žena", istaknula je voditeljica projekta Vesna Torbarina.

Gospodarski napredak nezamisliv je bez žena poduzetnica, istaknuo je predsjednik HGK Nadan Vidošević i dodao kako i one imaju pravo sudjelovati u poduzetništvu, toj brutalnoj borbi.

Državna tajnica za poduzetništvo Tihana Kraljić podsjetila je kako je Vlada u ožujku prošle godine donijela Strategiju za razvoj ženskog poduzetništva kroz koju je dana potpora 1001 projektu u iznosu od 10,5 milijuna kuna. Na svaku poduzetnicu idu 2,5 poduzetnika, a cilj je Strategije da do 2013. taj omjer bude 1:1,41, dodala je Kraljić i naglasila kako je ove godine u proračunu osigurano 8,5 milijuna kuna za poticanje ženskog poduzetništva.

Direktorica Opće uprave za poduzetništvo i industriju Europske komisije Joanna Drake okupljenim poduzetnicama je poručila kako će Europska komisija učiniti da ispuni velika očekivanja koja poduzetnice imaju vezano uz ulazak Hrvatske u EU.