Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Američke drangulije

SAD vrve od neuobičajenih rješenja stvari za svakodnevnu uporabu.

Specijalni plastični okvir koji do kraja istiskuje pastu za zube iz tube, plastični držači za plahte na krevetu kako vam se ne bi izvlačili dok spavate, vakuum vrećice u kojima spremate hranu u hladnjak, ulje u spreju za peći palačinke, što vam osigurava brzinu, a ni ulje se ne cijedi niz tavu.

A da ne spominjem da sam našla tjesteninu od čokolade, vratila sam se u dućan i kupila sve što je ostalo na polici.

Američke domaćice nakon jela organske otpatke bacaju u kuhinjski slivnik uz puno vode, pritisnu gumb, a ugrađeni sjekač to sve smelje i otpremi u odvod bez da se ikad nešto zaštopa.

Kanta za smeće se otvara na senzor i ima unutarnji mehanički sistem za gnječenje smeća koje onda samo bacite kroz otvor u hodniku na vašem katu u zgradi. U toaletima se voda pušta sama na senzor, jer svi su opčinjeni strahom od bakterija.

Usisavač za kukce

U širokoj su primjeni maleni usisivači za buhe i kukce po zidovima u kući koji bi bili itekako zgodni po ljeti u Hrvatskoj; mislim da ne postoji nitko kome se nije barem jednom dogodilo da se noću probudio od zujanja komarca i potom ga bezuspješno lovio sat (?) vremena. Usput, jeste li znali da komarci imaju zube? Ne šalim se.

Fora su mi kućne papuče s ugrađenim svjetlima za noćno osvjetljenje poda i hodanje po kući kakve sam kupila djedu za Božić, a nona kaže da se sad stalno noću šulja u kuhinju pa sam sad ja kriva što se udebljao dva i pol kilograma.

Ali s druge strane ovdje nemaju vrećice za led, nego ledomate ili gotov led na kilograme koji možete kupiti u dućanima. I nigdje ne mogu naći najobičniji i najnormalniji jogurt.

Jako je teško naići na dobar izbor suhomesnatih proizvoda, sira jos nekako, ali salame su im boljka. Nema čokolina, a teglica Nutelle košta stotinjak kuna…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Savjeti stručnjaka

Dok je uživanje u hrani i čaši vina sigurno dio te tradicije, ne može se poreći da je blagdansko prejedanje postalo važan dio iste...

Moj dom

Nobell je novi kuhinjski studio koji prvi i jedini na hrvatsko tržište dovodi prestižne Next125 kuhinje koje odlikuje pročišćeni dizajn i profinjenost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.