Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Andy Warhol i Pat Hacket – POPizam

Poklanjamo iskrenu knjigu o pop kulturi, prvi puta prevedenu na hrvatski

Šezdesete je pomela kulturna oluja – pop art, psihodelija, Bob Dylan, underground filmovi, a u New Yorku je u središtu bila jedna osoba – Andy Warhol.

Njegov studio, atelje na Manhattanu poznat pod imenom Factory, bio je fokalna točka scene šezdesetih, mjesto gdje je stvorio velika platna s limenkama juhe i kulturnim simbolima koji su definirali pop art, i gdje su se mogli zateći svi, od Lou Reeda i Velvet Undergrounda do Edie Sedgwick.

Tamo su snimljene Djevojke iz Chelseaja i drugi Warholovi klasici, i tamo je Warhol pomno promatrao to posve nevjerojatno doba. O njemu je napisao knjigu POPizam koja je i danas zanimljiva zbog svoje anegdotalnosti, duhovitosti i iskrenosti. Intrigantna poput najboljeg telefonskog trača, istodobno duhovita i mudra, POPizam – koja prvi put izlazi na hrvatskom jeziku – svjedočanstvo je insajdera o dekadi koja je promijenila svijet.

Američki umjetnik Andy Warhol rođen je 1927. godine kao dijete rusinskih emigranata iz Slovačke. Proslavila ga je limenka s Campbellovom juhom i izjava kako će u budućnosti svatko biti slavan 15 minuta. Sam je na početku karijere uređivao izloge trgovina, pisao oglase i novinske reklame. Svijet je osvojio idejom kako je sve dopušteno, vodio se principom "mnogo je lijepo, jako mnogo je jako lijepo" pa tako i Coca-Cola, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor i električna stolica mogu biti lijepe ako se umnože dovoljno puta.

SHE.HR POKLANJA

Naklada Ljevak i She.hr poklanjaju vam 3 primjerka hit knjige 'POPizam' – Andyja Warhola i Pat Hackett.

Ako želite POP kulturu iz očiju i pera insajdera, pošaljite nam mail na – [email protected] s naslovom poruke – POPIZAM, te navedite svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, i ova knjiga možda postane vaša!

Vaše prijave primamo do 16. travnja, kada ćemo objaviti i dobitnike!

Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnice knjige Popizam su Ivana Srećko i Larisa Morić.
Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju knjiga primiti će na mail.
Vaš She.hr

Dragi naši,
zahvaljujemo na upozorenju, dakle, treća dobitnica knjige Popizam je: Kristina Prusina.
Informaciju o preuzimanju knjige primiti će na mail.
Vaš She.hr 🙂

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Predstavljamo

Pripremite se za najfiniji filmski festival, Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola koji se ove godine održava po treći put i koji vas...

Beauty report

OPI ostvario suradnju s jednim od najpopularnijih pića

Gastronomija

Samo dva čovjeka na svijetu mogu potvrditi formulu poznatog pića

Događanja

Najpoznatije svjetsko piće u obliku stilizirane ženske figure.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.