Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Apetitlih… Daj pogle , molim te, kako je lepo!

U moru zagrebačke adventske ponude, teško je pronaći nešto drugačije, finije, posebnije…

U moru zagrebačke adventske ponude, teško je pronaći nešto drugačije, finije, posebnije… I stoga nas je potpuno oduševila ova priča sa Zrinjevca. Iako planiramo kušati koješta, za početak vam donosimo čistu najavu. Jer, dok sve probamo, prođe Advent…

Tačkrle, jabuke u šlafroku, orehnjača i makovnjača i kukuruzna zlevanka

U suradnji s Gourmet Experience Croatia timom, organizatori Adventa na Zrinjevcu iz Katapult promocije u suradnji s LIDL-om, odlučili su snažno promovirati hrvatsku tradiciju, stavljajući u prvi plan hrvatska kontinentalna jela i promovirajući lokalnu gastronomiju stranim i domaćih gostima.

Svinjetina na samoborski, krpice sa zeljem i šunkom, sarma s raclettom i grašak s noklicama

Osmislili smo i „zatwistali“ 24 zagrebačka jela i jela središnje Hrvatske koja će doživjeti svoju premijeru na Adventu na Zrinjevcu!”, otkrivaju Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin koji stoje iza projekta Gourmet Experience Croatia. Karmela, Sandra i Stephen za svako su jelo odredili pripremili recept, osmislili traženi ”twist”, odredili normative, skuhali ga, kušali ga i proslijedili recept ‘kućicama’ na Zrinjevcu.

Rudarska greblica, sendvič sa šunkom, sirom i vrhnjem, čvarkuše i štrukli

Uz novu inačicu ajngemahteca, koji će sjajno ugrijati na nižim prosinačkim temperaturama, svi će posjetitelji moći uživati u pečenoj patki posluženoj s popečkom od mlinaca i krumpira – adventskoj inačici patke s mlicima koju možete pronaći pod imenom ”Raca z mlinci”. Kajzeršmarn će biti poslužen uz šljive s vinom i rum-karamel umak, a tačkrle (jastučići od krumpirovog tijesta) stižu punjeni pekmezom s posipom od prženih mrvica, baš kako dolikuje tradiciji!

Grenadirmarš s raclettom, krvavica s kiselim zeljem, ajngemahtec i buncek s kiselim zeljem

Jela izvučena iz bakinih kuharica, kao što je grenadirmarš – staro zagrebačko, ali i vojničko jelo od krumpira i tjestenine, ali i sarma stižu u super ‘yummy’ kombinaciji s raclettom, špek fileki posluženi su u kruhu, a sir i vrhnje sa šunkom u sendviču. Baš svako jelo je prilagođena street food varijanta koju ćete jednostavno ponijeti sa sobom.

Fritule, gris knedle, buhtla i kajzeršmarn

Germknedle!? A ne, na Apetitlihu ćete pronaći prave grisknedle od sira i grisa, koji će ovaj put biti punjene, pazite sad ovo, suhim šljivama maceriranim u domaćem višnjevcu. A jabuke u šlafroku… Ok, sad je dosta. Jedva smo fotke odabrali, ostavljamo se pisanja, idemo isprobati. Vidimo se na Zrinjevcu!

Špek fileki u kruhu, raca z mlinci, kiselo zelje i grah sa suhim mesom i ričet sa suhim mesom

 

 

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.