Apsolutni luksuz!

najljepše cipele

Što je zajedničko paunovom repu i Hermès Birkin torbici? Kako bismo objasnili kako Birkin torbica i drugi luksuzni predmeti funkcioniraju, trebamo se malo zadržati na evolucijskoj psihologiji.

Paun ne treba raskošni rep da bi preživio i ljudi, zapravo, ne trebaju Birkin torbice (bez obzira koliko neki možda tvrde suprotno). Ne trebate niti dijamante ili Louboutin cipele. Ukratko, luksuzne robe jedan su od mnogih indeksa koje ljudi koriste kako bi signalizirali svoje upravljanje viškom ili oskudnim resursima.

Luksuzom se smatra sve ono materijalno, pa zato cijeli život jurimo za novcem, gubeći iz vida jednu veliku istinu, najveći luksuz u životu nije skup stan i dobar auto, već mogućnost da život živimo po vlastitim pravilima i onako kako nam odgovara. Luksuz nisu ni šminka, ni restorani, ni visoke pete. Pravi luksuz je živjeti kako ti se sviđa. U udobnim čizmama i bojom ruža koji ti se ovog trenutka sviđaju ili uopće bez šminke. Luksuz je jesti ono što voliš, družiti se s onim s kim ti je lijepo, biti zajedno iz ljubavi, a ne zbog osjećaja dužnosti ili sigurnosti.

View this post on Instagram

Kylie

A post shared by Birkin (@hermesbirkin) on

Luksuz je naučiti ne nervirati se oko stvari koje ionako ne možeš promijeniti. Porazi su dio života i tako ih treba prihvatiti. Onaj tko nauči tako gledati na život, može reći da živi u luksuzu. U životu se svašta događa, život teče, događaju se loše, ali i lijepe stvari, a sve ih treba prihvatiti.

Dalje, luksuz znači imati mogućnost izbora, da sama odlučuješ gdje ideš, s kim i kada. Nitko drugi nema pravo kreirati tvoj život i izbore, do tebe same.

Luksuzan život je živjeti po svojim pravilima. Ostvarivati svoje ciljeve. Ne tražiti opravdanja. Ne podilaziti. Ne pravdati se za svoje izbore, svoje snove, interese.

Izvori www.media-marketing.com, edukacija.info