Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Ark Nova – glazbeni balon sreće

Prva koncertna dvorana na napuhavanje na područjima Japana uništena prirodnom katastrofom

Iako na prvu izgleda kao divovska šljiva u nekom zabavnom parku, ‘Ark Nova’ koncertna dvorana na napuhavanje prva je takva ‘građevina’ na svijetu koja će uskoro posjetiti područja Japana uništena potresom i tsunamijem 2011. godine.

Ovu neobičnu dvoranu zajedničkim su snagama dizajnirali britanski kipar Anish Kapoor i japanski arhitekt Arata Isozaki. Obla mobilna struktura u svojem bi prostoru trebala bi ugostiti vrhunske izvođače klasične i suvremene glazbe, te bi se u njoj bi se trebale održavati radionice u sklopu Lucerne Festival Ark Nova.

ark nova 3 Dvorana nalik na balon trenutno je smještena u gradu Matsushima, koji se još uvijek oporavlja nakon što ga je 11. ožujka 2011. zadesila prirodna katastrofa. Direktor inače švicarskog festivala Lucerne, Michael Haefliger, osjetio je veliku potrebu pomoći unesrećenima da prevladaju posljedice katastrofe s onim što im mogu ponuditi.

Ekipa iza ovog zanimljivog projekta želi im pružiti one svakodnevne gušte o kojima posljednjih par godina ne stignu ni razmišljati te se nadaju da će ih glazbom ohrabriti i napuniti ih pozitivnom energijom.

ark nova 2Ovo suvremeno zdanje može primiti i do 500 ljudi. Vanjski zidovi napravljeni su od ljubičastog tankog materijala koji se koristi za balone koji se pokreću na topli zrak te se dvorana može instalirati bilo gdje u trenu.

Unutrašnjost se sastoji od ‘zidova’ boje magente, s toplim drvenim klupama i pozornicom. Posebno izgleda i po mraku kada unutrašnje svjetlo , odaje ovu zanimljivu građevinu u sasvim novom ruhu.

ark nova 1Ekipa uključena u projekt nada se da će ova dvorana na područjima gdje infrastruktura još nije dovedena u red, ljudima barem dovesti vrhunske izvođače te postati mjesto u kojem će se ljudi družiti i razvijati kreativnost.

ark nova 4(Foto: designboom.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica.

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Duh i tijelo

Praksa Ichigo Ichie će ti omogućiti da živiš ispunjeno, sretno, bez težina koje vučeš iz prošlosti ili strepnje koju bi budućnost mogla donijeti.

Putovanja

Japanska kuhinja jedina je u svijetu, uz francusku, pod zaštitom UNESCO-a.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.