Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Talijanski ateisti pokrenuli su kampanju kojom, po uzoru na istomišljenike u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, osporavaju postojanje Boga.<br />

Svijet

Ateistička kampanja širi se i na Italiju

Talijanski ateisti pokrenuli su kampanju kojom, po uzoru na istomišljenike u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, osporavaju postojanje Boga.

Od 4. veljače na gradskim autobusima u Genovi trebale bi osvanuti reklame s antireligioznim sadržajem.

"Loša je vijest da nema Boga. Dobra je vijest da ti nije potreban", stajat će napisano u reklamama.

Kampanja se pokreće u Genovi, gradu iz kojega je predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco.

Nakon velikog skupa homoseksualaca na proljeće u Genovi, kampanja bi se trebala proširiti i na druge talijanske gradove.

Katoličke su udruge prosvjedovale protiv akcije.

Gradonačelnica Genove Marta Vincenzi izjavila je da grad nema prava zaustaviti kampanju. "Mislim da je cilj poruke potaknuti razmišljanja o temi o kojoj se raspravlja već tisućljećima", izjavila je gradonačelnica.

Genoveška nadbiskupija reagirat će na kampanju tako što će "tražiti dijalog" i neće pokazivati netoleranciju, izjavio je glasnogovornik nadbiskupije.

U brojnim gradovima u Velikoj Britaniji ateističke reklamne poruke postavljene su na 800 autobusa.

Kampanja je pokrenuta i u Španjolskoj, a najavljeno je da će se nakon Barcelone i Madrida proširiti na Valenciju i Bilbao.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.