Atelier Branke Donassy u centru Zagreba

U strogom centru Zagreba, na adresi Mesnička 8, renomirana modna dizajnerica Branka Donassy nakon više od 25 godina uspješne domaće i inozemne karijere predstavila se istinskim poznavateljima mode svojim pop-up izložbeno-prodajni prostorom.

Otvorenju su nazočila brojna poznata lica iz svijeta kulture i mode poput Tihane Harapin Zalepugin, Saše Zalepugina, Boruta Mihalića, Nenada Korkuta, Hloverke Novak-Srzić, umjetnika Saše Šekoranje, umjetničkih fotografa Romana Deckera, Dejana Kutića, Slavice Subotić, kolega dizajnera Loredane Bahorić, Dženise Medvedec, Nataše Mihaljčišin iz dvojca I-gle, Zorana Mrvoša, Ogi Antunac, Ivice Skoke, Andreje Bistričić, Maje Merlić, arhitekata studija 3LHD Gorana Rake, Helene Njirić, Marija Beusana, dekana ADU Enesa Midžića, Nevene Tudor iz Ministarstva kulture i drugih.

Uz vrhunsku modu, Donassy je svojim gostima ponudila i uživanje u vrhunskom vinu – Maximo Bianco, zlatom nagrađenom vinu Kutjeva na Concurs Mondialu.

Dizajnerica Branka Donassy iznimna je autorica na modnoj i umjetničkoj sceni s impresivnom karijerom koju karakterizira beskompromisni pristup i potpuna posvećenost dizajnu kao modusu vivendi. Izuzetni talent i neizmjerna kreativnost neprestano je potiču na istraživanje raznih područja umjetničkog izražavanja, od avangardnih modnih istraživanja i umjetničkih instalacija, do pret-a-porter kolekcija, kao i kazališne i filmske kostimografije.

Njezin rad karakterizira jedinstvena, prepoznatljiva estetika uvijek istraživačkog pristupa, temeljenog na inovativnosti konstrukcije, kirurškoj preciznosti u sinergiji s pomno odabranim materijalima, kao i minucioznosti izvedbe. Takav pristup rezultirao je originalnim dizajnom i stvaranjem osebujnog brenda i na zahtjevnom međunarodnom modnom tržištu.

''Sretna sam da sam uspješno realizirala otvoreni atelier, izložbeno-prodajni prostor u kojem ću, osim redovnih kolekcija, predstavljati tematske izložbe svojih radova kao i drugih umjetnika iz šireg područja dizajna. Nadam se da će ovo postati omiljeno mjesto ljubiteljima mode i dizajna, kao i za širu javnost zanimljivo mjesto posjeta. Nakon ovog pop-up ateliera planiram preseljenje u veći prostor, koji će mi omogućiti složenije aktivnosti'', – izjavila je Donassy.

U avangardnom interijeru, kojeg je projektirala arhitektica Vanja Ilić, 'odjevenom' u bijelu svijetleću tekstilnu ovojnicu u dramatičnom kontrastu s crnom oblogom pročelja i crnim podom, moći će uživati svi oni koji poznaju rad ove etablirane dizajnerice.