Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Austin – bogatstva američkog juga

Glavni grad američke savezne države Texas pruža dobar uvid u tradiciju juga, ali je i mjesto značajnih kulturnih događanja.

Austin je u tek četvrti grad po veličini u SAD, mnogo veći od njega su Dallas i Houston. Poznat je kao grad brojnih kulturnih događanja, primjerice svakog ožujka tu se održava festival glazbe, filma i multimedije „South by SouthWest“ koji okupi više od 20 tisuća ljudi iz cijeloga svijeta.

Uz predivnu klimu s puno sunca i vlage grad živi 24 sata na dan. Ima mnoštvo klubova i restorana koji rade cijelu noć. Nakon uragana Katrina koji je uništio središte zabave New Orleans, sve više se turista seli upravo na teksaški jug.

Teksaški kapitol

Definitivno nije mjesto za obilazak starih povijesnih zdanja, katedrala i muzeja budući da je Austin star svega 200-njak godina. No, 148 klubova i više od 200 restorana u središtu grada dovoljno govori kojom vrstom turizma se namjeravaju baviti. Izdvajamo teksaški Kapitol, koji je po veličini odmah iza onog u Washingtonu.

Popularne su sve aktivnosti u prirodi poput golfa, maratona, nogometa, biciklizma ili jedrenja. Kuriozitet je arapska tržnica koja prodaje predivne umjetnine, nakit i ukrasne predmete iz Sirije, Egipta i Maroka.

I u Austinu je prisutan kubanski utjecaj, a u 6. ulici možete pogledati kako se motaju originalne kubanske cigare i kakav je okus kubanske kave.

Nemoguće je nabrojati sva mjesta za izlazak, no svakako posjetite restoran Chuy’s (1623 Toomey Road) s izvrsnom meksičkom hranom. Coyote Ugly Saloon (501 E Sixth Street) postoji u svakom većem gradu.

Nama je bio malo seksistički jer na šanku samo plešu žene, no ako vas bude volja i vi se možete popeti gore i zaraditi pristojnu količinu šuškavih novčanica. U svakom slučaju ludo i nezaboravno!

Savršeni smještaj za 300 dolara dnevno

Cijene hotela su poprilične, ako želite uživati nekoliko dana u savršenom luksuzu odaberite Intercontinental Stephen F Austin (701 Congress Avenue) s cijenom od 300 dolara za noćenje. Cijenom prihvatljiviji je Austin South hotel (4320 InterState 35 Service S) od 100 dolara na dan.

Novootvoreni centar Domain u sklopu Simon kompanije jedan je od najvećih u zemlji s više od osam tisuća trgovina. Od lokalnih suvenira dobro je ponijeti neka kaubojska obilježja, cijenom vrlo prihvatljiva, te domaći čili i teksaški senf koji se servira uz meso i kobasice.

Rodeo je dio američkog folklora. Održavaju se i godišnja natjecanja s prestižnim nagradama od nekoliko stotina tisuća dolara. Cijena ulaznice je 50 dolara. Na tim natjecanjima također je odličan izbor kaubojskih čizama i šešira.

Horde turista kod Janis Joplin

Izvrsna gradska internetska stranica ima pregled najnovijih događanja u gradu, a moguće je on-line nabaviti ulaznice za koncertne spektakle (tek da znate, ako se zateknete u blizini).

Sveučilište u Austinu pohađala je i slavna američka pjevačica Janis Joplin i, iako ga nikada nije završila. Horde turista obilaze studentski dom i njezinu kuću na broju 2812 u ulici Nueces. Bilo je to i mjesto raskalašenih tuluma, živih svirki, a susjedi i danas prepričavaju kako su ne jednom morali zvati policiju zbog narušavanja kućnog reda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Čak pet od top 10 gradova s najvećim brojem milijunaša na svijetu nalazi se upravo u ovoj državi u Sjevernoj Americi. 

Putovanja

Bilo da putnici više vole jezera okružena jelama, pješčanim plažama ili stijenama, život je mnogo ljepši na obali goleme slatkovodne površine.

Putovanja

Za sve koji žele pronaći idealno mjesto za odmor i rekreaciju, predstavljamo najpopularniju slavonsku destinaciju - Park prirode Papuk.

Trendovi

Pakiranje kofera ponekad može biti prava muka. Pogotovo kada ne znate što biste ponijeli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.