Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Avanturisti odabiru jarke boje

Boje su dio naše svakodnevice i pozitivno utječu na psihu i dobro raspoloženje. Kod odabira boja u vlastitom domu moramo biti vrlo oprezni kako bi stvorili ugodnu atmoferu za boravak u svome domu.

Ljudi ne prakticiraju da im cijeli životni prostor bude obojen samo jednom bojom zidova, štoviše – šarenije je bolje. Nerijetko izabiremo za svaku prostoriju svojeg životnog prostora različite boje. Nije iznenađujuće da se u jednom prostoru kombiniraju i dvije različite boje zidova, doznajemo od samostalnog dizajnera Marina Lergea. Jarke boje odabiru avanturisti, dok oni koji kombiniraju blage boje s jarkim detaljima žele biti avanturisti, ali nemaju hrabrosti za tako nešto, objasnio nam Lerge. Prema njegovim riječima pastelne boje preferiraju gotovo svi, jer su pogodne za stavljanje detalja po zidovima poput slika ili nečega drugog. Naravno, odabir boja ovisi i o tome za što je prostor namjenjen, ali i o svjetlosti koja dopire u njega. Moja boja je… Crvena je najsnažnija boja. Odabiru ju tople i srdačne osobe, kao i one čvrstoga karaktera, željne uzbuđenja i akcije. Vrlo ih rijetko napušta hrabrost i energija. To je ujedno bolja ljubavi, snage, ali i mržnje i rata. Zelenu biraju ljubitelji prirode i smirene osobe, a često će je odabrati i oni koji teže harmoniji i unutarnjem miru. Označava rast, prirodnost, kreativnost, slobodu i nadu. Ružičasta je najčešće „ženska“ boja i čest odabir u mladenačkim i dječjim sobama, ali se povezuje i s osobama koje su sretne, srdačne i pouzdane. Plava je boja neba. Njen odabir otkriva staloženu i tihu osobu, ponekad i usamljenu. Ovo je boje povjerenja u ljubavi i prijateljstvu, ali i jasnoće i mira. No, označava i hladnoću negativnih emocija. Žuta boja predstavlja otvorenu, pozitivnu i optimističnu osobu, koja je i kreativna te puna životne energije. Boja sunca, topline, životne snage i harmonije, no također zavisti i škrtosti. Smeđu biraju pojedinci koje vole udobnost i zadovoljstvo. Ovo je boja zemlje, prirode, nastanka novog života, snage i želje za novim postignućima. Ljubičastu vole osobe koje teže otmjenosti, visokom položaju i luksuzu. Boja energije, ponajprije one duhovne, koja otkriva sanjivu i usamljenu osobu. Narančasta znači aktivnost, toplinu i širenje pozitivnih vibracija osoba koje su odabrale ovu boju. Boja je individualnosti, povjerenja i vedrine. Crnu odabiru osobe koje krase osobine poput hrabrosti, sofisticiranosti i elegancija. Isto tako to su pojedinci koji energiju crpe iz svih životnih situacija. Bijela se povezuju s predanim i iskrenim osobama, to je boja čistoće, svjetla, nevinosti, duha i apsolutnog mira. Najvažnije je da se boja sviđa ne samo vama, nego i vašim ukućanima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Ceropegia woodii je zimzelena biljka puzajućeg rasta iz porodice Apocynaceae.

Dizajn

Sve je u 'Ćakuli' novo – interijer, eksterijer, logo. I baš sve je inspirirano razgovorom, ugodnim ćaskanjem odnosno ćakulom, kako bi to rekli Istrijani...

Moj dom

U potrazi ste za unikatnim poklonom za djecu?

Dizajn

Casa Lei nalazi se na najvišoj točki popularne destinacije na Krku i ima pogled kojem je teško odoljeti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.