Avonovo otkriće u bojenju kose

Kozmetička kuća Avon predstavila je prvu liniju profesionalnih boja za kosu u okviru kolekcije za njegu i oblikovanje kose Advance Techinques. Za ove inovativne sustave za bojenje kose karakteristično je nanošenje u tri jednostavna koraka koji pomlađuju, boje i njeguju kosu, dok je za njihovu postojanost zaslužna tehnologija Lock-in.

Profesionalne boje za kosu Advance Techniques sadrže sve potrebno kako bi se stanje oštećene kose popravilo prije bojenja trajnim programom te da bi se osigurala postojanost boje. Naime, nanošenjem posebnog tretmana polimeri oko kose formiraju zaštitni sloj koji osigurava ravnomjerno raspoređivanje boje, a hidratantni sastojci istovremeno njeguju vlasište. Potom se nanosi krema u boji pomiješana s losionom za razvijanje boje s UV filtrom i kristaliziranim mikropigmentima i smanjenom količinom amonijaka.

Kremasta formula omogućava mikropigmentima prodiranje dublje u tkivo kose te pruža jednoliku boju cijelom dužinom i u potpunosti prekriva sijede vlasi. Nakon bojenja nanosi se tretman sa shea maslacem i tehnologijom Lock-in koji vlaži kosu i čini njeno raščešljavanje lakšim.

Riječ je zapravo o kombinaciji sastojaka koji tvore poseban vodootporan sloj, time osiguravaju dugotrajnost i postojanost boje, štiteći ju od ispiranja. Tako primjenom Avonove profesionalne boje za kosu Advance Techniques kosa postaje blistava i sjajna te meka i svilenkasta, a boja je postojana.

Fergie odabrala plavu nijansu

Inovativnost nove Avonove boje za kosu prepoznala je i pjevačica Fergie, zaštitno lice kolekcije Advance Techniques, koja je nakon bojenja kose nijansom 9.0 izjavila: “Uz profesionalnu boju Advance Techniques uspjela sam postići savršenu svijetlo plavu nijansu. Moja kosa je glatka, a boja izgleda svježe i sjajno, tako da obožavam biti plavuša! Lijepo je kosu bojiti s povjerenjem.“

Boju kose je moguće sačuvati i do šest puta dulje uporabom šampona za obojenu kosu Advance Techniques Colour Protection i tretmana Lock-in u usporedbi s tretiranjem kose nakon bojenja samo uobičajenim šamponom. Prednosti profesionalne boje za kosu Advance Techniques uvidjelo je i 96% ispitanih žena koje su se složile da kosu nakon uporabe Avonove boje karakteriziraju bogatija boja te blistaviji i zdraviji izgled.

Profesionalne boje za kosu Advance Techniques dostupne su u 25 plavih, smeđih, crvenih i crnih nijansi, a Avonovi stručnjaci ih preporučuju svim tipovima kose i predlažu nanošenje boje svaka četiri tjedna za postizanje optimalnih rezultata. Boje se mogu kupiti putem Avonovog kataloga u kampanji 12.