Babilonska vještica

D.J. McIntosh suvremena je kanadska književnica. Piše uglavnom trilere, romane i kratke priče. Uređivala je Fingerprints, časopis kanadskih pisaca krimića. Vrijeme provodi između jezera Huron i Toronta, gdje uživa u svojim dvjema ljubavima: glazbi i muzejima.

Godina je 2003., Bagdad. Počinje američka vojna intervencija na Irak. Nakon bombardiranja u gradu vlada kaos. Dolazi do pljački i razbojništava. Samuel Madison iz Nacionalnog muzeja spašava ploču s tekstom Nahumove knjige iz Biblije. Međutim, poslije povratka u New York pogine u prometnoj nesreći, dok njegov brat John prolazi samo s lakšim ozljedama. Kad izađe iz bolnice, John otkrije da je Hal Vanderlin, prijatelj iz djetinjstva, ukrao ploču. No, ubrzo Hal umire pod sumnjivim okolnostima, a John dobiva pismo i USB na kojem se nalazi komplicirana Halova zagonetka. Ako je uspije riješiti, John će otkriti tajnu koja povezuje drevnu asirsku kulturu sa suvremenim svijetom.

OSVOJI KNJIGU

Znanje vam poklanja knjigu Babilonska vještica autorice D.J. McIntosh.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom BABILON te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koji je tekst na ploči spašenoj iz Nacionalnog muzeja?

Vaše prijave primamo do 6. ožujka 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika. 
Knjigu je osvojila Slađana Lovrinić!