Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

‘Baby’ botoks – ravno iz Hollywooda

Korištenje manjih doza botoksa, u kraćim vremenskim razmacima, za mekši izraz lica.

Trend ukočenog i 'zamrznutog' izraza lica je 'out'. Mramorno glatko čelo, začuden pogled bez mimike ili previsoko podignute obrve moguća su pojava nakon pretjerane i pogrešne aplikacije botoksa. Upravo zbog toga se danas sve više žena i muškaraca se odlučuje za tretmane kojim bi postigli svježiji izgled lica, a da njihova okolina ne otkrije otkrije o čemu je riječ.

Termin 'baby' botoks se po prvi put pojavljuje u Hollywoodu, zahvaljujući filmskom redatelju Martinu Scorseseu, koji se žalio na 'zamrznuta' lica svojih glumica.Bazz Luhrmann
, redatelj hit filma Moulin Rouge, rekao je da njihova lica ne mogu izraziti emocije, zbog čega je uveo veto na 'teški' botoks čime je mnoge glumce i glumice potaknuo na traženje alternative botoks tretmana što je rezultiralo pojavom baby botoksa.Manje je više

Posljednji trendovi su se priklonili prirodnijem izgledu te Institut za estetiku pod vodstvom dr. Šarića zagovara tretman kojim se postižu odlični rezultati s prirodnim učinkom. Glavni koncept ovog tretmana je korištenje manjih doza, ali u kraćim vremenskim razmacima, čime se postiže mekši izraz lica. Botoks se i dalje ubrizgava na uobičajena područja, ali uspjeh ponajprije leži u korištenju odgovarajuće doze i stručnosti liječnika.Osim boljih rezultata tretman je i jeftiniji jer se koriste manje doze botoksa. Tretman bi se trebao ponoviti nakon 2 do 4 mjeseca, a nakon česte primjene rezultati su i dugotrajniji. Važno je istaknuti da je to medicinski postupak te bi se trebao vršiti pod nadzorom licenciranih i obučenih liječnika.

Kandidati za 'baby' botoks

Ova 'light' verzija botoksa predstavlja alternativu skupim kremama čiji učinak je često bezuspješan. 'Baby' botoks se preporuča kod pojedinaca s prvim znakovima starenja kako bi zadržali mladenački i svježi izgled, dakle za sve one koji žele minimalne promjene.Tretmane botoksom moguće je kombinirati i s drugim estetskim zahvatima, najčešće dermalnim punilima, za kojima u posljednje vrijeme postoji sve veći interes. U Institutu za estetiku ističu kako je važno je poštivati individualan pristup pacijentu, te se prilagoditi dobi, izgledu, prirodnoj mimici te mnogim sitnim, ali ne i manje važnim detaljima. Prirodnu izražajnost lica treba ublažiti ali ne i izbrisati, ostaviti ili čak naglasiti neku sitnu asimetriju, a sve u cilju postizanja efekta odmorenog i blagog izraza lišenog stresa.

OSVOJI TRETMAN POMLAĐIVANJA BOTOKSOM

Institut za estetiku i She.hr jednoj čitateljici poklanjaju tretman pomlađivanja botoksom.

Ukoliko želite osvježiti svoj izgled, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] pod naslovom BOTOKS2 te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela.
Svaki tjedan objaviti ćemo po jedan članak o ovom najpopularnijem tretmanu ljepote današnjice, uz popratno nagradno pitanje.

Od kuda dolazi termin 'baby botoks'?

Vaše prijave za drugi krug primamo do 14. travnja. Dobitnicu ćemo objaviti 28. travnja 2011.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Dr. Ivona Igrec jedna je od najpriznatijih svjetskih stručnjakinja na području primjene matičnih stanica u estetskoj medicini i anti-agingu.

Drama Queen

Ma, radite što god hoćete. Koga briga!?

Savjeti i preporuke

3 prirodna lijeka za nježnu i mekanu kožu.

Beauty report

NIVEA MagicBAR prva je certificirana linija prirodne kozmetike koja zadovoljava sve stroge smjernice standarda Ecocert® Cosmos Natural!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.