Badl Fest u Krapinskim toplicama

Prvi po redu, ovogodišnji Badl Fest počeo je u četvrtak 19. srpnja, a nastao je u sjećanje na Jakova Badla koji je daleke 1862. godine izgradio prvo kupalište i tako udario temelje današnjem zdravstvenom turizmu Krapinskih Toplica. Ova središnja ljetna kulturno-turistička manifestacija objedinjuje šarolika gastronomska, zabavna i kulturna događanja, a traje do ponedjeljka 23. srpnja.

Općina Krapinske Toplice u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Krapinske Toplice kao pokretači ove manifestacije osmislili su kvalitetan višednevni program. U pet dana izmjenjivat će se raznoliki sadržaji: kazališna predstava za djecu – Ježeva kućica (20. srpnja u 11h), Alie(a)nation – open air party by DJ Miguel Di Lauro & DJ Nick (20. srpnja u 22h), Promenadni koncert Puhačkog orkestra Selno (21. srpnja u 11h), koncert Teške industrije (21. srpnja u 21h), natjecanje u pripravljanju jela od buče (22. srpnja u 16h), koncert iz ciklusa Heferer (22. srpnja u 17h) samo su neka od događanja. Badl fest završava predstavom Gospodsko dijete glumačke družine Histrion (23. srpnja u 20h).

"U Badlovo vrijeme Krapinske su Toplice bile etablirani srednjoeuropski Kurort koji je uz vrhunsku zdravstvenu skrb i ugostiteljsku ponudu imao i vrlo intenzivan društveni i zabavni život. Inspirirani ozračjem Krapinskih Toplica iz Badlova vremena, kad je za goste lječilišta nekoliko puta tjedno bila organizirana glazba u muzičkom paviljnu, u čitaonici je bio na raspolaganju tisak na četiri svjetska jezika i redovito su se održavale plesne večeri, pokrenuli smo ljetnu kulturno-turističku manifestaciju Badl fest", ističe Ernest Svažić, direktor TZO Krapinske Toplice.

Na Badl fest ulaz je slobodan, a program je raspoređen na različitim lokacijama u Krapinskim Toplicama. Cjelokupni program Badl festa 2012. može se pogledati na webu.