Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Bajaga i Instruktori zapalili Osijek

"Slavljenička" turneja osigurala je fanovima dva i pol sata uživanja u starim hitovima.

Pravi rock spektakl Osječanima je u petak ponudio Momčilo Bajagić-Bajaga i njegovi Instruktori. Na koncertu upriličenom povodom obilježavanja 25 godina postojanja, više od dva i pol sata atmosfera je bila više nego dobra.

"Ovo nije turneja vezana uz novi album, nego slavljenička,što znači da izvodimo hitove koji su obilježili našu karijeru", najavio je pjevač i odmah krenuo u ispunjenje obećanog.
Glazbenu priču otvorila je pjesma "Berlin", prvi singl iz 1985., a nakon toga nizale su se uspješnice koje je publika jednoglasno pratila iz note u notu. "Verujem, ne verujem", "Tišina", "Lepa Janja", "Godine prolaze"… I prošle su četiri od zadnjeg nastupa u Osijeku, a kako smo bili svjedoci i tom nastupu, moramo reći da je ovaj bio bolji i po atmosferi, ali i po energiji izvođača, koji su očito poput vina – što stariji to bolji.Da se Osijek i Bajaga vole javno zna se već odavno, a ''kliknuli'' su već prilikom prvog gostovanja, sada već daleke 1985.

"Vrlo rado prisjetim se tog nastupa. Bilo je to dan nakon Live aida, i bili smo puni energije od praćenja tog događaja, a publika je odreagirala sjajno i bio je to koncert za pamćenje. Ovaj mu ide ruku pod ruku", rekao je Bajagić nakon nastupa.

Istovremeno s osječkim koncertom u Zagrebu se premijerno prikazao dokumentarni film Miloša Jovanovića "Muzika na struju" koji nudi presjek karijere Bajage i Instruktora.

"Izuzetno mi je drago što se ovaj film prikazao na ovakvom festivalu. U tih sat i pol vremena o nama pričaju naši brojni kolege i prijatelje, sve od 1984. godine kada smo se okupili i svoj prvi koncert održali u Kulušiću u organizaciji pokojnog Dražena Vrdoljaka", odaslao je Bajaga poruku o filmu na čijoj premijeri zbog koncerta u Osijeku nije mogao biti.

Dokumentarac govori, kako kažu, o vremenu kada se pričalo jezikom ljubavi, a da to još uvijek njeguje zvijezda večeri, dokazao je prilikom izvođenja svojih balada, posebice Otkad tebe volim, Ruski voz i S druge strane jastuka koje je odsvirao na legendarnoj gitari iz 1978."Gitara je teška pa ne sviram puno na njoj, ali ovom prilikom nisam odolio", rekao je pjevač i dodao da pjesme koje nisu odsvirali na ovom koncertu, sigurno hoće na sljedećem, do kojeg vjerojatno obožavateljice i obožavatelji neće morati dugo čekati, jer novi album izlazi ovoga ljeta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Zagreb se zaželio glazbe i vesele atmosfere, a želju će ispuniti uvijek dobro raspoložena i publici draga Danijela Martinović.

Anja može sve

Znate li kako smo mi započele našu priču?

Moj dom

Kuglice, lampice, anđeli, zvjezdice i sve to u trendi bojama. Božić je gotovo nezamisliv bez okićenog bora.

Drama Queen

Za kraj ću samo navesti jednu kratku opservaciju. Prigodna je.

Advertisement