Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Bajkovite ilustracije Iris Mihatov Miočić

Poklanjamo vam ručno rađenu ogrlicu s ilustracijom

Iris Mihatov Miočić, ilustratorica rodom iz Zadra, u svom ateljeu oživljava anđele i vilinska bića svojim bajkovitim crtežima. S diplomom akademske slikarice, mlada umjetnica bavi se izradom ilustracija za dječje udžbenike i priče te slika po narudžbi, no najviše uživa u humanitarnom radu s djecom i njihovom veselju dok listaju knjigu u kojoj su njezine ilustracije.

U svom zagrebačkom ateljeu na Jarunu Iris svakodnevno stvara bajkovite svjetove i njima razveseljava druge. Između ostalih tema, mlada umjetnica nerijetko stvara i ilustracije anđela, u tehnici akvarela i akrila na platnu,a nedavno su im se pridružili i vilenjaci. Ljudi ih naručuju za raznorazne prigode, no rođendani i krštenja su najčešći razlog poklanjanja ovih personaliziranih ilustracija.

iris mm 3Unatoč fantasy tematici 31-godišnja umjetnica kaže kako je njezino slikarstvo pretežito figurativnog karaktera, čovjek je uvijek u središtu njezinih slikarskih priča.

iris mihatov miocicIpak priznaje kako se od studija na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, s vremenom, njezin pogled na slikarstvo počeo mijenjati, a i usklađivanje poslovno-roditeljskih obaveza, za sobom je donijelo neke nove pristupe.

iris mm 1‘Moja zaljubljenost u ilustraciju sve više raste, ono me iznova svaki put razveseli i otkriva nešto novo. Tako je ilustriranje časopisa, slikovnica i udžbenika za djecu, postalo nešto što odrađujem s velikom pažnjom i ljubavlju. Veselje onih najmanjih, najveći mi je poticaj u radu!’, priznala nam je Iris koja je u siječnju 2013. osnovala udrugu Projekt DIU čiji program uključuje promicanje terapijskog djelovanja vizualnih koncepata u javnim ustanovama za djecu.iris mm 2

Sudjelovala je na brojnim humanitarnim projektima među kojima se ističu oslikavanje zidova u prostoru Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj, i oslikavanje prostorija Zaklade Ana Rukavina. Osim oslikavanja zidova Iris po narudžbi radi slike i ilustracije, oslikava dječje sobe i tekstil, a odnedavno je krenula i u izradu hand made nakita. Riječ je o ručno oslikanim ogrlicama od kojih je svaka unikatna i posebna, svaka ima svoju priču.

iris ogrlice

Više o radovima ove mlade umjetnice pogledajte na njezinoj službenoj i Facebook stranici.

[box style=”0″]

OSVOJITE OGRLICU

Iris Mihatov Miočić vam poklanja 2×1 ručno rađenu ogrlicu s njezinom ilustracijom. (vidi sliku gore)

Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom OGRLICA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Iz kojeg je grada rodom umjetnica Iris Mihatov Miočić?

Vaše prijave primamo do 31. siječnja 2014., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnice su Ivana Nikolić i Ingrid Haraminčić. Čestitamo!

Rok preuzimanja nagrade je 3. ožujak 2014.

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Ovih se dana u hrvatskim knjižarama pojavila prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulije Bochis.

Kućni ljubimci

Vlasnici kućnih ljubimaca najbolje znaju da je i četveronožnim ljubimcima bitna udobnost prostora u kojem borave kako bi mogli mirno i opušteno uživati u...

Fashion report

Hrvoje Svaty svoju je modnu priču odlučio izreći ilustracijama koje su zaista upečatljive.

Dizajn

Soul of Nature je brend ručno rađenog nakita rođen unutar male obiteljske radionici u srcu Imotskog.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.