Balerinke ili štikle, što odabrati?

Balerinke, gladijatorice, ravne čizmice, seksi salonke, platforme ili udobne cipele? Izbora je toliko koliko i ženskih želja, a donijeti odluku je nemoguće!

Ravne cipele, popularne ‘balerinke’, u svijet mode je lansirala filmska ikona Audrey Hepburn poznata i po svojem elegantnom nošenju male crne haljine. Za nju je, naime, talijanski dizajner Salvatore Ferragamo osmislio minijaturne srebrne balerinke, čije su kasnije inačice, svojom praktičnošću, ali i univerzalnošću nošenja uz različite komade odjeće, opčinile milijune žena diljem svijeta.

Zahvaljujući svom obliku, balerinke svakoj ženi daju dozu elegancije, a njihova tajna se krije u prednjem plićem dijelu zbog kojeg noge izgledaju duže i finije.

Jedno je britansko istraživanje pokazalo kako prosječna žena u svom ormaru ima 19 pari cipela, a osim što izgledaju lijepo, svaki par ima svoju svrhu.

O kakvim se god cipelama radilo, malo je onih koje vode računa o zdravlju naših stopala. Iako ženska figura izgleda zamamno u strmoglavim štiklama i one daju sofisticiran, elegantan i seksi izgled cijeloj pojavi, visoke pete su jedan od većih neprijatelja ženskog zdravlja.

Nemojte slijepo slijediti trendove i mučiti svoje tijelo. Pete bi se trebale nositi u posebnim prilikama i samo ako ne vode ozbiljnim zdravstvenim tegobama.

Ovo je osobni izbor, a žene moraju znati svoja tijela i oblačiti se sukladno sa svojim specifičnim potrebama, a predivne balerinke iz Guliverove kolekcije pokazat će vam što je to elegancija.