Barbie by Christian Louboutin

Kralj crvenih potpetica Christian Louboutin odlučio je prihvatiti izazov i kreirati za najpoznatiju lutkicu ikad – Barbie, i to limitiranu seriju popularno zvane Barbike, pod nazivom 'Cat Burgler'.

U crnom, uskom, mačkastom kostimu i Differa sandalama, Barbie jednostavno izgleda kao "milijun dolara". Predviđamo da će za ovom limitiranom kolekcijom poluditi ne samo Barbie kolekcionari već i ljubitelji mode. Barbie dolazi u paketu i s četiri para crveno-petnih louboutinki od kojih svaka ima svoju vrećicu i kutiju.

"Barbie je totalna ikona, kako sam mogao odbiti takvu suradnju“, rekao je Christian Louboutin.

Suradnja ultimativne sređene lutke i najboljeg ženskog prijatelja bila je neminovna jer kad je Barbie trebala cipele za svoj pedeseti rođendan jedino rješenje bio je Louboutin. Uskoro je ona postala Christianova muza i inspiracija.

Tako je dobila poznate louboutinke otvorenih prstiju u boji fuksije s kojima je debitirala na Barbie modnoj reviji u New Yorku ranije ove godine. Osim tog prekrasnog para cipela, Loubutin je napravio još tri različita za lutke inspirirane sa Nefretiti i Marylin Monroe. Svaki par cipela ima svoju kutiju koja je prekrivena laganim papirom iza kojeg se skriva savršenstvo na visokim petama.

Iako Barbie nikad nije stala na ovakve potpetice sasvim se dobro snašla, a suradnja s dizajnerom je prošla više nego ugodno. Iako su mediji spekulirali da se između Christiana i Barbie krije nešto više od poslovne suradnje, izvori bliski Barbie potvrđuju kako je njihov odnos nije bio ništa više do prijateljskog.