Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Barcelona, Dubai i Pariz iz ptičje perspektive

Svjetske metropole kako ih ptice vide

Atena, Barcelona ili Pariz gradovi su koji između ostalih općinjuju mnoge turiste, ali i stručnjake. Arheolozi se desetljećima čude naprednim načinima gradnje starih naroda, a mnoge građevine iz nekih prošlih stoljeća i danas fasciniraju zaljubljenike u umjetnost i arhitekturu. Ipak, u što su svjetske metropole danas izrasle, poštivajući stoljetnu plansku gradnju, integrirajući spomenike kulture među moderne urbane građevine ili pak pokušavajući sačuvati dašak prirode u carstvu betona, rijetko viđamo iz ptičje perspektive.

Dok šećemo ulicama gradova i divimo se njihovim znamenitostima poput Arc Du Triumpha i Eiffelovog tornja u Parizu, Sagradi Familiji u Barceloni ili Partenonu u Ateni, ponekad se pitamo po kojem su se principu razvijale ulice i kvartovi oko tih velebnih zdanja. Pariz, Dubai i Barcelona ili pak neki drugi grad na bilo kojem dijelu svijeta građen je različitim redom i rasporedom. Kako bi se u to sami uvjerili vodimo vas na putovanje na krilima ptica, jer gradovi iz ptičje perspektive fasciniraju još više od uobičajene šetnje gradskim ulicama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Arhitektica Lucija Puljić i Biserka Silić Matošević ispred brenda Dizajn Pod, stvorile su skladnu priču koja slavi umjetnost minimalizma i funkcionalnosti.

Putovanja

Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače.

Putovanja

Booking.com donosi vam odredišta za istraživanje na temelju osobina vašeg životinjskog znaka.  

Moj dom

CNN Style donosi nekoliko primjera kuća koje su izgrađene na nevjerojatnim lokacijama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.