Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Barem dvije ili tri noći u tjednu spavajte goli!

S čipkom ili bez, šareno ili ono pamučno, donje rublje nekima je manje “važno” nego odjeća koju će odjenuti.

S čipkom ili bez, šareno ili ono pamučno, donje rublje nekima je manje “važno” nego odjeća koju će odjenuti. Bitno je ono što se vidi, reći će mnogi, osobito ako se nemate namjeru skidati, jel’ tako!? No dermatolozi upozoravaju da je dobar odabir donjeg rublja itekako bitan.

Žene će za posebne večeri vjerojatno birati neki zavodnički komplet donjeg rublja, no bitno je paziti na materijal. Sintetičko donje rublje ne bi trebalo biti prvi izbor, posebice ne često. Nošenje gaćica od sintetičkih materijala može lako uzrokovati razvijanje vaginalne infekcije zbog vlage koja se zadržava i slabe protočnosti zraka.

Pamuk je znatno bolji izbor i to za oba spola.

Tange bi trebale biti zadnji izbor, savjetuje Jill M. Rabin čitateljicama Huffington Posta. U debelom crijevu nalazi se bakterija E.coli koju nošenjem tangi lako možete prenijeti na sluznicu vagine. Svi koji su ikada imali E. coli, znaju koliko je se teško riješiti. Ma koliko god ne želite da vam se kroz hlače, posebice uske, ocrtavaju rubovi gaćica, tange bi stvarno trebale biti izbor za posebne prilike.

Većina je navikla nositi gaćice i po danu i po noći. No, trebali biste spavati goli. Žene će na ovaj način osigurati intimnom području da barem tijekom noći “dobije dovoljno zraka” te tako spriječiti razvijanje gljivične infekcije.

Za muškarce ishod može biti još ozbiljniji. Muškarci koji sa svojim partnericama planiraju potomstvo, trebali bi “osloboditi” svoje intimno područje kako bi spustili temperaturu testisa što dobronaklono djeluje na reproduktivni sustav i razvoj zdravih spermija. Dr. Brian Steixner, direktor Instituta za zdravlje muškaraca u državi New Jersey kaže da spavanje u uskim gaćama kod muškaraca može rezultirati i razvojem bakterija.

Nancy Herta sa Sveučilišta Michigan poručuje kako biste trebali barem dvije ili tri noći u tjednu spavati goli ako ne možete to uvesti kao jednu svoju konstantnu zdravu naviku.

Više

Zdravstveni karton

Ako ste od onih koji muku muče sa snom ili nikako ne možete zaspati, sigurno ste isprobali sve što su vam savjetovali da probate...

Savjeti stručnjaka

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo.

Budi fit

Kvaliteta i trajanje sna nužni su preduvjeti topljenja masnoga tkiva, ali i održavanja zdravlja, općenito.

Zdravstveni karton

Koliko vam je sna potrebno da bi se najbolje osjećali ovisi o vama samima, pa dok je nekome dovoljno 7 sati sna, drugi će...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.