Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Bečki festival mode i fotografije

Među dobitnicima festivalske nagrade je i naša dizajnerica Tanja Brdarić.

Austrijski glavni grad će se od 28. svibnja do 10. lipnja ove godine pretvoriti u ogromno modno žarište jer će se po cijelom gradu održavati tradicionalni “9 festival for fashion & photography”.

Modne revije, prezentacije aktulanih kolekcija austrijskih i međunarodnih dizejnera, izložbe modne fotografije, simpoziji na temu mode i gospodarstva, modne ture s poznatim televizijskim osobama po bečkim dizajnerskim dućanima i slično čine samo dio ovogodišnjeg bogatog festivalskog programa.

Posebno mjesto pri tom zauzima dodjela austrijske modne nagrade AFA – Austra Fashion Awards, s nagradnim fondom od ukupno 60 tisuća eura u šest kategorija.

Tanja Bradarić osvojila prvu nagradu

U kategoriji “Kontakt Fashion Aword” u kojoj se natječu dizajneri iz Srednje i Istočne Europe prvo je mjesto odnijela naša mlada dizajnerica Tanja Bradarić koja će svoju nagradu primiti 3. lipnja.

Tanja Bradarić je studij mode započela u Splitu, nakon čega prelazi na Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, a diplomirala je modu na bečkom Sveučilištu primijenjene umjetnosti u klasi profesora Rafa Simonsa i profesorice Veronique Branquinho.

Do sada je osvojila već nekoliko nagrada uključujući i L’Orealovu modnu nagradu te nagradu časopisa “Indie” za najbolju kolekciju 2008. godine. Trenutno je praktikantica kod modne kuće Balenciga u Parizu.

Strike a pose!

Kako bi modni zaljubljenici imali prilike pokazati svu raskoš svojih novih krpica planirane su i večernje modne zabave u renomiranim bečkim noćnim klubovima.

Najzanimljivije od njih su I die. BanANNAs Celebrating Fashion 2.0-Party, spike magazine party, VICE 2nd Birthday Party ili house of the says…HELLO! is it me you’re looking for?.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Fashion report

Yvonne vas vodi u boutique Ivane Jurić gdje je odabrala nekoliko prekrasnih haljina, a mi smo ostali bez daha gledajući kreacije mlade dizajnerice.

Zanimljivosti

66% Hrvata izjavilo je da ovu godinu planiraju potrošiti istu pa i veću svotu novca na modu, u usporedbi s 2021. godinom.

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Advertisement
Austrijski će se glavni grad od 18. svibnja do 10. lipnja pretvoriti u ogromno modno žarište.<br />

Svijet

Bečki festival mode i fotografije

Austrijski će se glavni grad od 18. svibnja do 10. lipnja pretvoriti u ogromno modno žarište.
Tradicionalni će bečki modni event pod nazivom “9 festival for fashion & photography” svoje aktivnosti naime rasprostriti u cijelom gradu.

Modne revije, prezentacije aktulanih kolekcija austrijskih i međunarodnih dizejnera, izložbe modne fotografije, simpoziji na temu moda i gospodarstvo, modne ture po bečkim dizajnerskim dućanima i sl. čine samo dio ovogodišnjeg bogatog festivalskog programa.

Posebno mjesto pri tom zauzima dodjela austrijske modne nagrade AFA-Austra Fashion Awards, s nagradnim fondom od ukupno 60.000 eura u 6 kategorija. Jedno od zaštitnih lica ovogodišnjeg modnog festivala je mladi austrijski model Partick Kafka koji je ujedno i zaštitno lice nove Trussardieve modne kampanje.

A kako bi modni zaljubljenici imali prilike pokazati svu raskoš svojih novih krpica planirane su dakako i večernje modne zabave u renomiranim bečkim noćnim klubovima. Najzanimljivije od njih su I die. BanANNAs Celebrating Fashion 2.0-Party, spike magazine party, VICE 2nd Birthday Party ili house of the says…HELLO! is it me you’re looking for?.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.