Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Bečko vjenčanje iz snova

Svibanj je već tradicionalno mjesec vjenčanja.

Tako je i u austrijskom glavnom gradu za ovaj mjesec najavljeno njih čak 580. Kako bi ovaj jedinstveni dan u životu svakog mladog bračnog para uistinu ostao nezaboravan, pobrinule su se bečke gradske vlasti, osmislivši osebujnu mrežu lokacija za vjenčanje iz snova. Najomiljenije lokacije su cvjetni vrtovi bečke gradske četvrti Hirschstetten, dvorca Wilhelminenberg, bečke gradske vijećnice, dvorca Laudon i vinograda Cobenzl.

Privlačna igra s brojevima

Bečka članica poglavarstva za ženska pitanja, gospođa Sandra Frauenberger, potvrđuje, kako se ovaj projekt od svog osnutka 1999. godine svake godine sve više profilira kod mladenaca, ali kako je ova ponuda jako zanimljiva i turistima koji svoje sudbonosno “da” sve češće žele izreći na nekoj od bečkih lokacija iz snova.

Za magični se datum 09.09.2009. godine očekuje posebno velika potražnja. Već sad je za ovaj datum prijavljeno 86 parova. Prošlogodišnji vrhunac bečke sezone vjenčanja dosegnut je upravo 08.08.2008. godine, kada je čak 140 parova stupilo u brak. Od toga su čak 33 braka sklopljena upravo ne nekoj od spomenutih lokacija.

Sandra Frauenberger se nada kako će neka od bečkih lokacija za vjenčanje iz snova 09.09.2009. godine poslužiti i kao kulisa za sklapanje prvog homoseksualnog braka.

Idealne lokacije


Beč trenutno nudi 40 takvih lokacija. Pored već spomenutih tu su još i dvorci Hofburg, Belvedere, Schönbrunn, toranj na Dunavu, Hundertwasserova umjetnička kuća, hotel Sacher, starinski tramvaj, veliki kotač u Pratetu, brod koji povezuje Beč s Bratislavom “Twin City Liner”, kuća leptira, bečka marina, Leopold muzej, muzejska četvrt i mnoge druge.

No to nije sve, bečki su se matični uredi pobrinuli i za prijevoz do konačnog odredišta. Naime moguće je unajmiti cijeli autobus ili čak tramvaj javnog gradskog prijevoza, kako bi svadbeno društvo stiglo na vrijeme, bez briga o pronalasku parkirališta ili kojoj čašici previše.Vjenčanje na bečkim lokacijama iz snova moguće je od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 do 18 sati te subotom od 9 do 14 sati. Želite li i vi nešto slično, ne zaboravite – vjenčanje možete spojiti s putovanjem u Beč.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Iako većina ljudi misli kako su mladenke oduvijek bile te koje su nosile rukavice, to je netočno.

Život u dvoje

Vjenčanja su nešto o čemu skoro svaka djevojka sanjari od malih nogu. Stvara planove i kreira ideje kako će taj savršeni dan izgledati u...

Putovanja

5 impresivnih lokacija za zvjezdano vjenčanje.

Dobar posao

Jeste li se ikada zapitali zašto je dostava cvijeća toliko popularna i raširena?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.