Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Besplatne ture kroz izložbu Petera Lindbergha

Ne propustite čaroban svijet modne fotografije

Kako bi izložbu ‘Peter Lindbergh – Images of Women & The Unknown’ postavljenu od 8. travnja do 10. svibnja 2014. u zagrebačkom Domu hrvatskih likovnih umjetnikaodnosno poznatoj ‘Džamiji’ još više približili posjetiteljima te im putovanje kroz umjetnički život ovog velikana modne fotografije učinili zanimljivijim i atraktivnijim, organizatori ove kulturne manifestacije odlučili su organizirati grupne ture kroz galeriju HDLU-a uz stručno vodstvo kustosa.

Svi zainteresirani posjetitelji tako od ovoga tjedna imaju mogućnost doznati više o životnom putu Petera Lindbergha, o inspiraciji i nastajanju 150 fotografija izloženih u cijelom prostoru Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma, razlozima zašto umjetnik nije izlagao u ovom dijelu Europe zadnjih 16 godina, zašto je ovo njegova jedina europska izložba ove godine te o video instalaciji koju je umjetnik posebno prilagodio za zagrebačku izložbu.

[box style=”0″]

BESPLATNE TURE

Besplatne vođene ture kroz postav izložbe Petera Lindbergha za sve zainteresirane posjetitelje u Domu HDLU-a organizirane su petkom u 18:00 sati, subotom u 11:00 sati i nedjeljom u 16:00 sati. Prisutvovanje besplatnim vođenim turama kroz izložbu moguće je uz kupljenu ulaznicu od 40 kuna koje se prodaju na ulazu u galeriju.

Građani zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti na [email protected] ili na [email protected] te putem telefona 01/48 47 071. Broj sudionika po jednoj vođenoj besplatnoj turi ograničen je na 30 osoba.

Obzirom na Uskršnje blagdane ovaj tjedan ture će biti organizirane u petak u 18:00 sati i u subotu u 11:00 sati budući je galerija zatvorena u nedjelju na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak. Nakon Uskrsa ture će biti organizirane prema navedenim terminima.

[/box]

 

PETER-LINDBERGHUz najavljene ture u navedenim terminima organizatori izložbe u suradnji sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Tifološkim muzejom najavljuju i organizirane ture za slijepe i slabovidne osobe koje će se, počevši od kraja idućeg tjedna, održavati dva puta tjedno. Projekt će biti najavljen i predstavljen sredinom idućeg tjedna u Domu HDLU-a.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Seks

Atmosfera u vašoj spavaćoj sobi izravno utječe na ljubavni i seksualni život.

Lifestyle

Kien Lam u svoj video uklopio najljepše svjetske destinacije

Kultura

U čast proteklom Danu žena, femini i svima koji se tako osjećaju, 16. ožujka galerija i dućan bon ton, u Preradovićevoj 34, udomit će...

Beauty report

Od početka listopada u Francuskoj sve fotografije modela koje se koriste u javnosti u komercijalne svrhe, a koje su retuširane, moraju nositi oznaku da...

Advertisement