Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Besplatni hrvatski filmovi

18. Dani hrvatskog filma u zagrebačkom SC od 17. do 21. ožujka.

Na „Danima hrvatskog filma“ možete besplatno gledati najbolje domaće filmske uratke koji su proizvedeni i zapakirani u protekloj godini

– Mogu reći da su „Dani hrvatskog filma“ rodno mjesto domaće kinematografije. Tu su počinjali Brešan, Ogresta, Ostojić i još neki, rekao je organizator festivala Davor Šišmanović.

Procvjetala "Breza"!

Od tri stotine prijavljenih radova izabrano je 18 igranih filmova, 18 dokumentaraca, 13 animiranih filmova, 21 eksperimentalni film, 70 namjenskih filmova i 24 glazbena spota.

– Za svaku kategoriju postoje selektori, a nakon odgledanih filmova žiri, kao na svakom festivalu, odlučuje tko je najbolji, pojašnjava Šišmanović.

U popratnom programu prikazat će se digitalno restaurirana kopija filma „Breza“ Ante Babaje. Također će se u čast Zvonimira Berkovića, dobitnika godišnje nagrade Društva za životno djelo „Zlatni Oktavijan“ prikazati filmovi „Ljubavna pisma s predumišljajem“ i „Dubrovačke ljetne igre“, a bit će i okrugli stol o njegovim filmovima.

 – Zanimljivi su kratki igrani film Dalibora Matanića, te animirani film Nedeljka Dragića. U svakom slučaju ponešto za svakog i naravno besplatno, naglasio je Šišmanović.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Knjige i glazba

Obiteljska božićna priča o životu koji nije čudo u 34. ulici.

Knjige i glazba

Kupuješ li knjige preko interneta?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.