Besplatni koncerti i filmovi u Zagrebu

Na zagrebačkom Gornjem gradu u tijeku su dvije popularne manifestacije koje posjetiteljima osiguravaju zabavu uz besplatne i vrlo kvalitetne koncerte i igrane filmove. Riječ je manifestacijama Ljeto na Strossu i Ljetno kino „Gradec“.

U sklopu već tradicionalne manifestacije pod nazivom Ljeto na Strossu svake se večeri na malenoj pozornici kraj Kule Lotrščak održavaju koncerti, a večeras s početkom u 21.30 nastupiti će glazbena skupina Tower Of Song, a kompletan program Ljeta na Strossu može se pronaći na internetskoj stranici www.ljetonastrosu.com.

Za građane i goste grada koji umjesto glazbene više preferiraju filmsku umjetnost, tu je Ljetno kino „Gradec“. U sklopu besplatnih projekcija kultnih ili novijih filmova europske i američke kinematografija planira se do 24. kolovoza prikazati ukupno 24 filmska naslova.

Kino platno smješteno je na malom platou kraj Gornjogradske gimnazije, a ulaz i gledanje filmova za sve posjetitelje potpuno je besplatno. Projekcije filmova svake večeri počinju u 21.00 sat, a večeras se prikazuje igrani film 'Noć vještica 2'. Detaljan program Ljetnog kina „Gradec“ možete pronaći na internetskoj stranici www.ljetnokinogradec.com.