Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Beth Ditto za punašne

Debeljuce više ne moraju patiti zbog modne zapostavljenosti.

Modni svijet osvojile su mršavice, no zahvaljujući Beth Ditto, ni moda za punašnije nije zanemarena. Njezine kreacije posljednjih godina izazivaju veliku pozornost, na modnim pistama pod svjetlima reflektora znaju se prošetati i debeljuce.

Iako pjevačica rock-grupe The Gossip, Ditto je prije nekoliko godina kreativne modne potencijale udružila s britanskom kućom Evans ponudivši privlačnu odjeću ženama iznadprosječnog konfekcijskog broja. Do sada (se) nitko požalio nije.

Rokerica mijenja pravila

Unatoč stotinjak kilograma težine, Beth Ditto zna odabrati i nositi odjeću. Istodobno, njezine maštovite i moderne kreacije izazivaju divljenje i s razlogom su veoma tražene.

Haljine su u pravilu jednostavna kroja, ravne, blago strukirane, ali često s iznenađujućim dezenima. Iznenađujuća je i činjenica koju je upravo Ditto pokazala, a to je da i krupnijim ženama mogu pristajati uzorci svih veličina. Time je potpuno promijenila ustaljena pravila koja su se uzimala kao nepisani zakon.

I “normalne“ su predebele


Promjene koje poticala i promicala Beth Ditto imaju opravdanje i u istraživanjima. Jedno provedeno u Španjolskoj na uzorku od 10.000 ispitanica pokazalo je da teškoće u nalaženju odjeće ima čak 41 posto žena. Među njima su i one koje spadaju u takozvanu “normalnu" populaciju (zastupljenu s više od 80 posto u uzorku) čija je prosječna visina 162 centimetra a težina 57 kilograma. Razlog je što se modeli izrađuju za mlade i vrlo vitke žene.

Kako je u Hrvatskoj? Zatražite li u nekom butiku odjeću broj 42 ili veću, nećete naći što tražite, još će vas mršave prodavačice ispratiti obezvređujućim pogledom. Butike treba prekrižiti jednom zauvijek, može se pročitati na forumima. Naravno, izuzetak su oni samo za krupne osobe.

Između skupe konfekcije u prodavaonicama, jeftinog i ne baš kvalitetnog uvoza iz Turske na "placu", modeli Beth Ditto čine se savršenima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Rezultati su dio projekta „Fashion (Re)search“, niza istraživanja tržišta temeljenih na redovitom prikupljanju podataka, čiji je cilj pružiti aktualne i relevantne informacije medijima i...

Zanimljivosti

Specifičnost Kalmara očituje se u holističkom pristupu, čime nastoji svakoj klijentici pružiti najbolje moguće iskustvo u skladu s individualnim potrebama

Beauty report

Tijekom vrućih ljetnih dana, pružite svojoj koži dodatnu njegu s učinkovitom i pouzdanom zaštitom od sunca uz liniju kozmetičkih proizvoda Cien Sun iz Lidla.

Trendovi

Profinjen dizajn, ručni rad, najviši ekološki standardi i ultimativna praktičnost obilježja su svih Chic IB torbi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.