Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

“Bez glutena” u svjetskom vrhu

Osvojite kuharicu Jadranke Boban Pejić koja je ušla u finale za prestižno priznanje.

Gourmand World Cookbooks Awards, prestižno svjetsko priznanje koje se dodjeljuje svake godine za najbolje kuharice svijeta u nekoliko kategorija, proglasio je finaliste za 2010. godinu. Nakon što je proglašena za pobjednicu u svojoj zemlji, Gourmand World Cookbooks Awards uvrstio je kuharicu "Bez glutena" Jadranke Boban Pejić, među finaliste u kategoriji vegetarijanskih kuharica. Na taj je način, zajedno s još tri kandidata, ušla u odabir za najbolju kuharicu svijeta u svojoj kategoriji. Naime, u svakoj je kategoriji komisija za dodjelu ove prestižne kulinarske nagrade u finale odabrala samo četiri kuharice iz cijelog svijeta, od kojih će jedna ponijeti laskavu titulu Najbolje u svijetu (The Best in the World).

U snažnoj konkurenciji, ući u samo finale i biti odabran među četiri najbolje kuharice za pojedinu kategoriju veliki je uspjeh, kojeg autrorica komentira riječima:

"Svakako je lijepo dobiti ovakvo priznanje. Meni osobno to je potvrda da se inovativnost i kvaliteta prepoznaju, jer "Bez glutena" je kuharica koja na originalan način koristi cjelovite namirnice u bezglutenskim receptima i pokazuje da bilo koji oblik netolerancije glutena možemo pretvoriti u priliku da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane i načina pripreme – tu vidim njezinu posebnost. Već sama činjenica da je knjiga odabrana u završnicu, zajedno s knjigama koja dolaze iz velikih tržišta kao što su Francuska, Velika Britanija i Kanada, govori dovoljno. Stoga i prije finalnog proglašenja mogu radosno reći: Bravo mi! Iz male zemlje, mala knjiga, velika stvar."


Jadranki Boban Pejić i nakladničkoj kući Planetopija, ovo već drugi put polazi za rukom, nakon što je kuharica "Ljeto" ušla u finale za istu kategoriju (najbolje vegetarijanske kuharice svijeta za 2007.) i osvojila drugo mjesto. Kvaliteti Planetopijinih kuharica pridonose i odlične fotografije, stoga je važno spomenuti i Maju Danicu Pečanić, čije fotografije krase nominiranu kuharicu.

Proglašenje ovogodišnjih pobjednika bit će 3. ožujka 2011. na godišnjoj svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u Parizu, prvog dana otvorenja Pariškog sajma kuharica (Paris Cookbook Fair). Ciljevi dodjele nagrade su odavanje priznanja onima koji su uspjeli ostvariti prepoznatljivu izvrsnost i originalnost u zahtjevnoj konkurenciji autora i kuharica na svjetskom tržištu, prezentacija nagrađenih naslova na drugim jezičnim područjima te izražavanje poštovanja prema kulturi hrane i vina koja pridonosi ideji svjetskog mira.

OSVOJI KNJIGU

Planetopija i She.hr vam poklanjaju dva primjerka knjige “Kuharica bez glutena”, autorice Jadranke Boban Pejić.

Ako želite sudjelovati i osvojiti knjigu koja je ušla u izbor za jednu od najboljih svjetskih kuharica, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom GLUTEN i navedete sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela.

Za koju nagradu se natječe kuharica "Bez glutena" Jadranke Boban Pejić?

Vaše prijave primamo do ponedjeljka 7. ožujka 2011., kada ćemo objaviti i sretne dobitnike.
Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnice primjerka knjige "Bez glutena"  autorice Jadranke Boban Pejić su: Vlatka Stepić i Sandra Gudelj. Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Počela je pretprodaja „Kuharice Mama zna“ jedinstvene i neponovljive Suzy Josipović Redžepagić.

Zanimljivosti

bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja.

SheRULES

Direktorica tvrtke Biovega i suvlasnica bio&bio trgovina, inspirativna predavačica te autorica nagrađivanih knjiga osvrnula se na godinu iza nas, otkrila svoje blagdanske rituale te...

Zanimljivosti

Sudionici će se natjecati za impresivne nagrade koje će osigurati National Geographic.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.