Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Bezbrižno dječje ljeto uz L’erbolario

Zaštitite svoje dijete i u hladu

Sunce donosi zdravlje i život, a djeci kad su uz more i veliko veselje. Ali potreban je veliki oprez jer se dječja koža razlikuje od kože odrasle osobe. Ona je i do deset puta tanja, te do prve godine života nema sposobnost stvaranja zaštite. Mehanizam zaštite u potpunosti je razvijen tek negdje oko šeste godine života.

Spriječite kožna oboljenja uslijed sunčanja

Mnoge su studije pokazale da je izlaganje suncu odgovorno za razvoj barem dvije trećine kožnih oboljenja, a pretjerano izlaganje suncu u dječjoj dobi, bez visokih zaštitnih faktora povećava rizik od karcinoma kože kasnije u životu. Koža kumulira ultraljubičasto zračenje kroz cijeli život, a ono je najveće upravo u djetinjstvu.

Stručnjaci preporučuju izbjegavanje izravnog izlaganja suncu kod djece mlađe od 6 mjeseci, ali svakako je za preporučiti i u hladu koristiti pripravke L’erbolario, jer sadrže prirodne supstancije: ulje koštica breskve, ulje maslina i ulje nevena, te maslac slatkog badema. Ta ulja sadrže prirodne faktore. Kreme za sunčanje se nanosi u debljem sloju više puta dnevno (što češće i nakon svakog kupanja), a dječja ih koža puno jače upija pa zato pripazite što se nalazi u pojedinim proizvodima.
U svakom je slučaju za one najmanje preporučiti boravak u hladu i korištenje faktora SPF 50+.Koristite visoki zaštitni faktor

Za sve je uzraste važno odabrati visoki faktor, znači 30 ili 50, i da to bude proizvod sa mikropigmentima, a bez mirisnih tvari i boja, jer su oni odgovorni za pojavu alergijskih reakcija na koži. Kreme se nanose na kožu bar pola do sat prije izlaganja suncu. Zaštitite im glavice kapicom ili šeširom s obodom i obratite pozornost na najosjetljivija područja: uši, nos, usne i ne zaboravite guzu.. Nabavite im sunčane naočale, ali pripazite da imaju oznaku „UV nepropusno“ a ne one obične za igru. Štetan utjecaj sunca ne događa se samo pri direktnom izlaganju suncu ili pri boravku u hladu. Sunčeve zrake se odbijaju i o vodenu površinu. Djece provedu veći dio dana u moru ili u kadicama. Nakon kupanja svaki puta ponovno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na oznaku vodootpornosti jer opreza nikada dosta.

Dehidracija je vrlo česta pojava tokom vrućih dana stoga pripazite da djeca dobiju dovoljno tekućine tokom boravka na otvorenom.Neka im, iz istog razloga, prehrana bude bogata voćem i vitaminima. Nakon povratka kući namažite dijete hidratantnim losionom ili kremom da biste mu održali vlagu i osigurali elastičnost kože.

Iz palete proizvoda L’erbolario za djecu odaberite kremu za djecu s faktorom  SPF 50+, koja sadrži nevenovo ulje i ulje koštice breskve, vodootporna je, namijenjena je za uporabu i za lice i za tijelo ili kremu za djecu s faktorom  SPF 30, koja sadrži ulje koštice breskve i maslac slatkog badema, vodootporna je, namijenjena je za uporabu i za lice i za tijelo.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Pametno rješenje je ponijeti omiljeno mini pakiranje svog najdražeg proizvoda.

Darivanje

Proizvod za dugotrajnu preplanulost s mrkvom i orahovom ljuskom.

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.