Bezglutenski povrtni kruh

Okuse Zagorja vodeni park Aquae Vivae priprema za vas tijekom cijelog dana u moderno uređenom prostoru self-service restorana. Ono što ih čini drugačijima od drugih svakodnevna je ponuda jela bez glutena (pizze, slastice) i niskokalorična jela. Uz svako jelo ističu i popis alergena, čime jamče sigurnost konzumacije gostima.

Za nas su se odlučili napraviti Bezglutenski povrtni kruh!

Sastojci:

  • 4 mrkve srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • butternut tikva u istoj količini kao tikvica
  • 2 češnja češnjaka
  • svježeg ili sušenog bosiljka dvije do tri žlice
  • 6 jaja
  • 60 ml kokosova mlijeka
  • 2 žlice kokosovog brašna (30 grama)
  • na vrh noža prašak za pecivo
  • malo soli
  • malo papra
  • kokosovo ulje
  • malo octa (3 ml)
  • 2 žlice maslaca

page

Priprema: 

Očistite povrće, mrkve narežite na kolutove, tikvice i buču uzdužno na tanke trake. U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, prvo mrkvu, nakon par minuta tikvice i buče, posolite, popaprite i dodajte protisnuti češnjak, sve na lagano pirjajte dok povrće omekša (do 10 minuta).

page2

Kokosovo brašno usitnite, dodajte prašak za pecivo.

Jaja i kokosovo mlijeko razmutite i umiješajte kokosovo brašno i bosiljak.

U ovu smjesu umiješajte ohlađeno povrće.

Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu, te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa.

15967463_370432403313950_900490945_o
Izvadite, ostavite da stoji 10 minuta, narežite i servirajte toplo ili sobne temperature uz razne salate.

Odličnog okusa, ugodnog mirisa, bez glutena i s malo kalorija!

Dođite u vodeni park Aquae Vivae!