Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Bijela vojska spasa

Zubići – napokon su tu!

Kod jedne cure pod dodirom prsta osjeti se oštrina – izbija joj prvi zubić. Odahnuli smo na saznanje jer znamo krivca za njenu zahtjevnost i nezadovoljstvo u zadnje vrijeme, a i zbog sve jasnijeg svijetla na kraju tunela koji nas vodi prema prvoj godini života.

Prvi zubić veliki je korak u razvoju pojedinca. Otvara mu put od kašica prema tvrdoj hrani, u svijet okusa i bogatstvo jela mnogih nacionalnih kuhinja.

I dok naša na njih gleda uglavnom s fiziološkog i estetskog aspekta, mnoge kulture slave zube i pridaju im simbolička značenja. Većina ih se slaže da imaju agresivnu snagu, moć žrvnja koja se veže i asimilira s hranom koja je pak simbol univerzuma i egzistencije. Velika je mističnost tih bijelih bisera. Gubitak zuba tako, za afričko pleme Bambara, predstavlja propast i gubitak agresivnosti, svojevrsnu kastraciju, dok je u zapadnoj kulturi ono prilika za novčanu transakciju sa Zubić vilom.

Sama činjenica da dva puta u životu svjedočimo rastu zuba, pokazuje važnost posjedovanja zdravog seta istih, a ciklus se završava dobivanjem pametnih zubi – umnjaka, koji automatski ne garantiraju i višu inteligenciju vlasnika. No, najveća važnost sjajnih mlinova je u osmjehu gdje su u prvom planu te su znak radosti i veselja te izvor samopouzdanja. Stoga, dugačak je put pred nama. Kažu da izlaze u čoporima, pa računamo da će spomenuti prvi zubić uskoro izgubiti svoje prvenstvo, a uslijedit će prvo pranje zubiju, odlazak zubaru…

Nakon stavljanja pod jastuk i rasta novih zubi, možda će trebati vojsku postrojiti u ustima, da služe na čast vlasnici i izbijeliti ih da postanu fokus svakog pogleda. Da, velik je posao pred nama. I to puta dva. No, za veliki, sjajni osmjeh vlastite djece roditelji čine i teže stvari.

www.dvojceki.comClick to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kinder Joy of moving Tennis Trophy koji se ove godine održava u šestom međunarodnom izdanju, nastao je 2006. godine prema ideji bivše prvakinje Italije,...

Zanimljivosti

Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe kako bi se Bob umirovio.

Zanimljivosti

Posebno oblikovani spoj eteričnih ulja đumbira, mandarine, komorača i drugog bilja prirodno je ugodne arome koja može utješiti mališane kad je riječ o njihovu...

Beauty report

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.