Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Biljke koje vise naopako

Uljepšajte dom neobičnim zelenilom.

Želite svom domu udahnuti novi život ali ni sami više ne znate kako? Pokušajte s biljkama, i to ne onima koje lijeno stoje u kutu već atraktivnim zelenilom koje visi naopako.

Boskke Sky Planter inovativna je posuda za biljke koju je moguće okrenuti bez da iz nje počinje ispadati zemlja. Osmislio ju je Patrick Morris, industrijski dizajner iz Novog Zelanda, koji je elegantan oblik posude uskladio s učinkovitim sustavom za samo-navodnjavanje.

Interni rezervoar korijen biljke izravno opskrbljuje vodom bez curenja i isparavanja, pri čemu je ujedno ekološki održiv jer mu je potrebno 80% manje vode od uobičajenih posuda. Biljke je tako potrebno zalijevati samo jednom ili dva puta mjesečno.Morris je posudu osmislio na posljednjoj godini studija na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Ideja mu se toliko svidjela da je s bratom na Novom Zelandu osnovao poduzeće Boskee (mala šuma) koje se bavi proizvodnjom i distribucijom posebnih posuda. "Radi se o odličnom dekorativnom načinu uštede vode i prostora", smatra Morris koji posebno preporučuje 'vješanje' začinskog bilja u kuhinji.Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Caladium su biljke koje potječu iz Južne Amerike, a rastu iz gomolja/lukovice. Većini kaladijuma se divimo zbog ludih uzoraka.

Moj dom

Stil uređenja može značajno utjecati na toplinu doma, baš kao i primjena odgovarajućih boja, materijala i dekorativne rasvjete.

Moj dom

Štetni spojevi znatno se mogu umanjiti ako obogatite vaš životni prostor sobnim biljkama koje, osim što pročišćavaju zrak, prostor čine ugodnijim i ljepšim za...

Moj dom

Ove 3 biljke će se savršeno uklopiti uz svaki dom, a vi se potrudite da bar jednu imate.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.