„Raduje nas što se XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” sedmu godinu za redom održava u Svpetrvs hotelima. Svih ovih godina nastojimo biti gostoljubivi domaćini sudionicima manifestacije, kojih je iz godine u godinu sve više, a ove godine samo u natjecateljskom dijelu programa prijavljeno je 200 kuhara iz dvadesetak zemlja. Za nas, kao hotelsku tvrtku, koja veliki naglasak stavlja na eno-gastro ponudu, iznimno je važno da se upravo u Supetru na početku sezone susreću profesionalci iz čitavog svijeta, koji kreiraju nove kulinarske trendove, a Brač i Dalmacija na taj se način percipiraju kao nezaobilazna destinacija za gurmane“ – kaže Ivica Katić, chef kuhinje Svpetrvs hotela, najveće turističke tvrtke na otoku Braču.
Tijekom četiri dana ovog kulinarskog festivala, koji se održava od 7. do 11. travnja, sudionike manifestacije i njihove goste očekuje bogati program, a osim natjecanja kuhara, kulinarskih radionica, gastro izložbe te tematskih večera organiziraju se izleti po Braču, jednom od najatraktivnijih hrvatskih otoka, poznatom po svom bogatom kulturnom naslijeđu i atraktivnoj prirodi za aktivan odmor.
„Biser mora jedinstvena je prigoda da se brački i dalmatinski ugostitelji upoznaju s modernim trendovima u kulinarstvu, ali i da se njezini sudionici, kuhari profesionalci susretnu s odličnom bračkom kuhinjom baziranom na svježim sezonskim namirnicama i mediteranskoj tradiciji“, ističe Ivica Katić, koji i sam svoju kreativnu i modernu otočnu kuhinju temelji na laganom i zdravom mediteranskom stilu. U njegovoj kuhinji mogu uživati i oni koji nisu gosti Svpetrvs hotela posjete li restoran Otok smješten u sklopu modernog Hotela Osam u središtu Supetra, koji je također dio ove turističke tvrtke.