Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Biutiful u trci za Oscarima

Vodimo vas u kino na novi film Javiera Bardema.

Biutiful, novi film redatelja popularnog Babela, Alejandra Gonzáleza Iñárritua, napokon je stigao i u hrvatska kina u distribuciji Discovery filma. Priča je to o Uxabalu, predanom ocu, izmučenom ljubavniku, biznismenu iz podzemlja i tragaču za duhovima koji preživljava u periferiji današnje Barcelone pokušavajući pomiriti se s ljubavlju te spasiti svoju djecu i samoga sebe.

Film je nominiran za Oscara za najbolji strani film, a u ulozi Uxabala našao se Javier Bardem, koji je za svoju ulogu već dobio priznanje Canneskog filmskog festivala, te je također nominiran i za Oscara.Osim režije, Iñárritu supotpisuje scenarij s Armandom Bomom, te kaže kako je Biutiful sve ono što do sada nije radio: linearna priča čiji likovi čine naraciju u dosad za njega neistraženom žanru- tragediji. 

Biutiful je ljubavna priča između oca i njegove djece. Uxtabal je čovjek koji se trudi pomiriti očinstvo, ljubav, duhovnost, zločin, krivnju i smrtnost. On za život zarađuje izvan zakona, a njegova je požrtvovnost prema djeci nemjerljiva. Kako ga sudbina počinje okruživati, put za iskupljenjem se polako osvjetljava pokazujući naslijeđe koje se prenosi s oca na sina, a očinska ruka navigira životnim putevima kakvi god oni bili.

"Nakon što sam prošao svijet u Babelu bilo mi je dosta frakcijskih filmskih struktura, ispresijecanih naracija i višeslojnih radnji. Svaki od filmova koje sam radio sniman je na različitom jeziku u različitim zemljama. Na kraju kad sam snimio Babel, bio sam toliko iscrpljen da sam odlučio da će moj sljedeći film govoriti o jednom liku, s jednog gledišta, u jednom gradu s pravilnom narativnom linijom i to na mom materinjem jeziku. Ako se izrazimo glazbenom analogijom, Babel je bio opera dok je Biutiful rekvijem.", dodao je Iñárritu.VODIMO VAS U KINO

Discovery film i video distribucija i She.hr vas vode na projekciju filma Biutiful u multiplex kinu Cinestar Novi Zagreb u Avenue Mallu. Poklanjamo 2×2 ulaznice. Ulaznice vrijede za projekcije od 21. do 27. veljače.

Ako želite sudjelovati i pogledati film koji je ove godine nominiran u 2 kategorije za Oscara, pošaljite nam mail na [email protected] s naslovom poruke BIUTIFUL, te navedite točan odgovor na nagradno pitanje, svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela i ulaznice možda postane vaše!

Na kojem je festivalu ovaj film već osvojio nagradu?


Vaše prijave primamo do 21. veljače u 12 sati, nakon čega ćemo objaviti dobitnike!
Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnice po dvije ulaznice za projekciju filma "Biutiful" su Hrvojka Šunjić i Maja Mehinagić. Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju ulaznica primiti će na mail.
Vaš She..hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Drugo izdanje Ponta Lopud festivala u lipnju će otok Lopud po drugi put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene...

Zanimljivosti

Godinama se čekalo na kino u zapadnom dijelu Zagreba, a sinoć je CineStar u Z Centru održao otvorenje za pamćenje i ispunio želju mnogih...

Zanimljivosti

Film „Avatar“ Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena.

Zanimljivosti

U sklopu Z Centra, u naselju Špansko, sve je spremno za svečano otvorenje, a dah oduzima do zadnjeg detalja osmišljen i dizajniran interijer

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.